Dag 20 / New York

Financial District, Battery Park en Pier 17
Om half acht staan we op. We ontbijten buiten. Via de nooduitgang van ons appartement komen we op het binnenplaatsje van het hotel waar wat tafels en stoelen staan. Dan lopen we naar de subway en kopen een 1-Day Fun Pass. Een korte opsomming wat we daarna allemaal doen. ‘s Morgens: Ground Zero, Memorial Preview Site 9/11, Federal Bank, Wall Street, New York Stock Exchange, St Paul Chapel, Federal Hall, Wall Street Bull Sculpture, Battery Park en Pier 17, waar we ook buiten wat eten opeten dat we halen in de food court. Het is heerlijk koel weer.

Governers Island
‘s Middags gaan we met de (gratis) boot naar Governers Island. We maken een wandeling op het eiland, naar ford Jay en langs mooie huizen. We hebben een mooi uitzicht op het zuiden van Manhattan, de Brooklyn Bridge en in de verte ook het Statue of Liberty en Ellis Island (waar we eerdere vakanties zijn geweest).

United Nations
Na Governers Island gaan we naar Grand Central. Lucas en Vincent gaan winkelen. Joost, Marianne, Chris en ik gaan naar de United Nations, waar we nog net op tijd zijn voor de laatste tour (we zijn wel vergeten het fototoestel mee te nemen, die heeft Vincent nog). De vrouw die ons rondleidt dreunt in het begin bijzonder ongeinteresseerd haar verhaal af. Als er wat vragen worden gesteld (Joost en Marianne vragen veel) wordt ze wat humaner en als ook haar vriendje de groep vergezeld wordt het zelfs nog leuk en interessant.

Greenwich Village
We zien Lucas en Vincent weer bij Grand Central en dan gaan we met de metro naar Greenwich Village. Eerst naar een boekenwinkel, dan naar Washington Square Park, mijn favoriete park in New York. Het is er altijd levendig met straatartiesten. Een deel van het park is afgesloten vanwege renovatie. We eten daarna erg gezellig in La Lanterna di Vittorio, een italiaans restaurant.

Foto's