Dag 08 / Damascus

Virgina Creeper Trail
Iedere morgen weer op tijd wakker. Vandaag 7 am. Ik dek de tafel voor het ontbijt en gaandeweg wordt iedereen wakker. Lucas heeft slecht geslapen. Een enorm grote wekker ging ‘s nachts af op zijn kamer. (Later blijkt dat dit een grap was van Joost. Bij het zien van deze super wekker kon hij het niet laten...). Bij het ontbijt maken we alvast ons eigen lunchpakket om mee te nemen tijdens de fietstocht. Om 9.15 am lopen we naar Damascus Adventures, waar we een reservering hebben gemaakt voor de Virginia Creeper trail. De winkel zorgt voor de mountain bikes en de shuttle service naar Whitetop. Joost wil liever in het huisje “chillen”, dus we gaan met zijn vijfen.

We krijgen ieder een mountain bike aangemeten en vervolgens hobbelen we in een busje naar Whitetop, ruim een half uur rijden. Vanaf deze top in de Mount Rogers Recreation Area fietsen we via de Virginia Creeper trail terug naar Damascus. Dit is een rit van 17 mijl. Dit klinkt veel, maar de hele weg is ‘downhill’ dus het kost weinig energie. Het is heerlijk weer, zo’n 27 graden en alles ziet er fris en groen uit. De omgeving is prachtig. We rijden vaak langs de snelstromende rivier en af en toe komen we langs weidevelden. We stoppen bij het oude station Green Cove bij andere mooie plekjes onderweg, ook om te lunchen. Sneller dan we eigenlijk willen zijn we weer terug in Damascus.

Gelukkig hoeven we de fietsen pas om 6 pm terug te brengen (sluitingstijd van de winkel), dus nadat we wat hebben gedronken in ons huisje fietsen we nog een stuk verder (Lucas blijft bij Joost). Het gedeelte na Damascus is ‘vals plat’ en gaat langs boomgaarden en weidevelden. Chris en ik keren na een paar mijl weer om. We zijn bang dat het ‘vals plat’ ons op de terugweg gaat opbreken. Vincent en Marianne fietsen nog door tot het volgende dorp, Alvaro. Ze fietsen snel, want ze zijn maar een kwartier later terug dan wij. Daarna brengen we de fietsen terug naar de winkel en gaan naar Food City om in te slaan voor de barbecue. We eten heerlijk en gezellig buiten. Dan nog een laatste wasje, uitbuiken, kaarten en wat lezen. Wederom een zeer geslaagde dag. Virginia is leuk, groen, lieflijk, vriendelijk. Damascus een heel leuk plaatsje.

Foto's