• header2010 amish

Dag 11 / Gatlinburg - Lake Lure

Cherokee
We staan rustig op en ontbijten ongeordend. Heel relaxed pakken we de spullen weer in en om 9 am rijden we weg. Het was een goede cottage in Gatlinburg. We rijden dwars door de Smoky Mountains en stoppen bij enkele viewpoints. In Cherokee wandelen we even rond, bezoeken wat winkeltjes en drinken de lekkerste koffie tot nu toe bij Tribal Grounds Coffee, waar we aan de achterzijde buiten zitten. Negentien jaar geleden waren we ook in Cherokee en het heeft nog dezelfde sfeer met zijn vele souvenirwinkels, alleen is het nu wat groter en drukker.

We pikken een klein stukje Blue Ridge Parkway mee en rijden door Maggie Valley, waar we negentien jaar geleden het pretpark ‘Ghost Town in the Sky’ bezochten. We zien het bord en de stoeltjeslift vanuit de auto. We vonden het toen geweldig met kleine kids. Het park ziet er nu noodlijdend en gesloten uit. We rijden vanaf hier de snelste route naar Chimney Rock, het plaatsje vlak voor Lake Lure. Wat een mooi gebied. Het lijkt op sommige plaatsen wel een tropisch regenwoud. Heuvels, huizen, en elektriciteitsmasten zijn overwoekerd met klimop. Een mooi gezicht. In Chimney Rock is het gezellig druk en toeristisch. We lunchen buiten bij een cafeetje. Marianne nog steeds heel voorzichtig, maar ‘het is wel goed voor de lijn’ grapt ze alweer. In de verte zien we de uitstekende rots in het vlakbij gelegen Chimney Rock State Park. We gaan er niet heen. Het is warm en we willen gaan zwemmen in Lake Lure.

We rijden naar de Lake Lure Inn. Mooi gelegen bij het strand van Lake Lure. De Inn dateert uit 1927 en we hebben de Overlook Cabin gereserveerd, die volgens de website ruimte biedt aan zes volwassen personen. Groot is dan ook de verbazing als blijkt dat de cabin maar één queen bed heeft. Er is wel nog een double sofasleeper, maar meer bedden kunnen we niet ontdekken. Terug naar de receptie. We hebben toch echt zes adults opgegeven op hun website en vervolgens bleef alleen de (duurste) Overlook Cabin over als optie. Er wordt even nagedacht. We kunnen óf kosteloos cancellen of ze kunnen twee rollaways in de cabin erbij plaatsen á 10 dollar per stuk.

We willen graag zwemmen en hebben geen zin om een nieuw motel te zoeken, dus we accepteren de rollaways, maar weigeren ervoor te betalen. Ze gaan hiermee natuurlijk akkoord. Als enig excuus voor de fout voeren ze aan dat reserveringen via de website door een ander bedrijf worden geregeld. Het zwembad van de Inn heeft technische problemen en is dicht. Om dat te compenseren krijgen we gratis toegangskaartjes voor de beach die anders $8,- kosten. Dat is fijn, want we willen in het meer zwemmen. Acht dollar per persoon entree voor het strandje vinden we overigens erg veel geld. We gaan tot sluitingstijd naar het rustige strandje.

Na het zwemmen rijden we naar een hele mooie supermarkt (Ingles) waar we allemaal ons eigen eten uitkiezen om op te eten op ons ‘deck’ van de cabin. We hebben alleen een magnetron, dus het moet wel kant en klaar zijn. Dat is leuk, want bij Ingles hebben ze enorm veel keuze uit kant en klaar maaltijden (o.a. gegrilde kippen) en salades. Iedereen kiest wat lekkers (Marianne nog steeds weinig. Gelukkig helpen de pijnstillers wel wat). Als we terugkomen bij de cabin circelen er enorm veel roofvogels (gieren) boven het strand. Ze komen af op het kadaver van een eend. Het is een mooi gezicht. We kletsen de hele avond buiten met een biertje en een wijntje. Een mooi deck, met een mooi uitzicht.

Rond 11.30 pm willen we slapen. De sofasleeper wordt uitgeklapt en er blijken geen lakens en maar één kussen bij te zitten. Weer naar de receptie. Even later komt een man bij de cabin wat lakens brengen, maar hij heeft geen kussen en zegt doodleuk dat hij geen kussen kan vinden. Lucas kijkt de man stomverbaasd aan en vraagt of hij nu de hele nacht met zijn broer op één kussen moet slapen? Hij zegt dit zo droog dat we moeten lachen. We vinden het ook maar vreemd. Een Inn die overduidelijk niet vol zit en dan geen kussen te vinden? We laten beleefd onze onvrede blijken en even later heeft de man toch een kussen. Overdag hadden we ook al handdoeken bij moeten vragen omdat er maar twee waren. We krijgen de indruk dat de Inn een beetje vergane glorie is. Ze zijn laks en teren op de reputatie van vroegere tijden.

Foto's