Dag 02 / Boston

Freedom trail
Om 4 am wakker. Beetje dommelen. Om 6 am douchen. Goed geslapen. De anderen zijn ook uitgeslapen en gaan douchen. Na een simpel motel ontbijtje om 8 am op stap. Met de bus naar Harvard Square station, waar we onze Charliecard weer opladen. Vervolgens met de T (metro in Boston) naar Park Street station. Hier begint de Freedom trail. We gaan eerst naar het visitor center voor een informatiefolder. De Freedom trail is leuk en het is heerlijk weer. We volgen de rode lijn op de stoep. Joost is een uitstekende gids. Knap dat hij zo snel alle historie kan overbrengen. We zien heel veel: Massachusetts State House met gouden dak, een gedenksteen voor black civil war soldiers, oude begraafplaatsen en kerken, de oudste public school van Amerika, beeld van Benjamin Franklin voor de Old City Hall met daar ook het beeld van een ezel (symbool van de democraten) en twee voetsporen van de oppositie (olifanten: republikeinen). We lopen langs het Old State House en de plaats van de Boston Massacre.

Dan komen we in het centrum waar we buiten koffie drinken bij Faneuil Hall Marketplace. De Quincy Market met alle eetgelegenheden is erg gezellig. De trail gaat verder langs Paul Revere’s House, het oudste huis in Boston en langs de oudste kerk van Boston. Het is veel informatie en Joost wordt boos, omdat wij in zijn ogen te weinig geinteresseerd zijn als we de laatste kerk aan ons voorbij laten gaan en lekker buiten blijven. We zijn dit wel gewend en we maken er geen issue van. We lopen nog verder tot aan de USS Constitution, een historisch uit hout gebouwd fregat met drie masten van de United States Navy. Op maandag kan je het schip niet op, dus we bekijken het alleen van buiten. Het wordt gerestaureerd. We bekijken nog wel even het visitor center. Dan lopen we naar het dichtstbijzijnde T station en gaan met de subway naar het MIT.

MIT (Massachusetts Institute of Technology)
In de buurt van het MIT gaan we eerst lunchen bij een food court. Iedereen neemt wat contant geld mee en gaat op pad om wat lekkers te halen. We hebben tenslotte allemaal zo onze voorkeuren. Lucas en Joost vet en veel. Marianne iets kleins en Chris, Vincent en ik daar tussen in. Er zijn veel locals; studenten en professoren. Na de lunch op zoek naar het hoofdgebouw van MIT. Lastig te vinden, we zwerven wat over de campus heen, ook leuk. Eindelijk zijn we bij de mooiste kant van het statige imposante gebouw aan een groot grasveld met aan de andere kant van de weg de Charles River. Natuurlijk wil Joost, als student van de TU Delft, hier op de foto. We gaan naar binnen en lopen wat door de gangen. Leuk om in dit beroemde instituut te zijn. We verlaten het gebouw aan de andere kant. Daarna zoeken we het MIT museum op. Vooral leuk zijn de holografische beelden en de robots. Met de T gaan we vervolgens weer naar Harvard Square.

Hahvad Tour
Op Harvard Square start om 3.30 pm de Hahvad Tour. Plaatsen had ik vooraf gereserveerd via internet. De twee tourguides, Adam en Tony, zijn beide student aan Harvard. Vooral Adam heeft veel talent. Mocht hij het niet redden op Harvard, dan kan hij altijd zijn brood gaan verdienen als comedian. Erg leuk, veel anekdotes over Harvard. Bijvoorbeeld over het duurste portiershuisje, over student Harry die omkwam bij de Titanic ramp en zijn rijke moeder die vervolgens de library schonk aan Harvard in memorial voor haar Harry of het verhaal over het selectief ontbreken van gedenktekens voor omgekomen studenten uit zuidelijke staten tijdens de civil war. Een leuke tour over de campus van Harvard. Na afloop vragen we Adam waar we gezellig, goedkoop kunnen eten. Hij wijst ons een paar eettentjes. We kiezen Grendel’s Den Restaurant & Bar. Leuke sfeer en eten voor half geld omdat we er voor 7.30 pm zijn. Daarna met de bus weer terug naar ons motel in Watertown.

Foto's