• header2010 amish

Dag 07 / Staunton - Damascus

Goed geslapen in de Microtel Inn. We hadden nooit eerder in een motel van deze keten geslapen. Lucas rijdt de auto even voor bij het motel, zodat we makkelijker kunnen inpakken.

Blacksburg
Vandaag is het kleine plaatsje Damascus in Virginia ons einddoel. Een plaatsje waar de Appalachian Trail dwars doorheen gaat. Maar eerst rijden we via Interstate 81 naar Blacksburg. De Garmin laat ons hier in de steek, we slaan te vroeg af en slingeren via kleine weggetjes naar Blacksburg. Geen straf, want het is hier mooi groen en heuvelachtig. We gaan koffie drinken bij de bakery ‘Our Daily Bread’. Deze bakkerij ligt samen met wat andere winkels aan een groot parkeerterrein, zoals je in amerika overal van dit soort winkelgebieden hebt. Van buiten niets bijzonders, maar als we binnenstappen is er een combo gezellige jazz muziek aan het spelen. En dat om 11 uur ‘s morgens. Het is erg gezellig daar. Er is allerlei lekkers te krijgen, dus we bestellen ook cookies en een grilled sandwich (voor Joost). Na de koffie gaan we twee deuren verder even binnen bij de Dollar Tree. Altijd leuk deze one dollar shops (exclusief tax). Toen we vroeger in Amerika woonden ging ik met de kinderen (toen peuters en kleuters) vaak naar de one dollar shop. Ze mochten dan allemaal een cadeautje uitkiezen. Net een hele grote grabbelton. Ook deze keer kopen we weer wat prullaria. Het leukst is een grote popcornbak voor Marianne’s studentenhuis in Groningen. Na deze stop rijden we langs de gebouwen van de Virginia Tech (technische universiteit) en vervolgens naar de Smithfield Plantation. Een groot wit huis met een mooie tuin. We lopen hier even rond. Dan reizen we verder naar Damascus.

Damascus
Het wordt slecht weer en in de stromende regen rijden we rond half drie Damascus binnen. We hebben honger en gaan eerst een pizza slice eten in zo’n grote pizzatent vlak bij de Food City. Niet geweldig, maar het is snel, goedkoop en het vult. Vervolgens gaan we op zoek naar ons huisje ‘Between the Trails’ voor de komende twee nachten. Het huis is super! Heel leuk gelegen, naast de kerk (hoe kan het ook anders met zes kerken in zo’n klein plaatsje), centraal in het dorp en veel groen er omheen. Er zijn slaapplaatsen genoeg en het hele huis straalt gastvrijheid uit en wemelt van leuke details in vintage stijl. In de ruime keuken staat een grote wasmachine en daarnaast een grote droger. Ik verzamel eerst de was en laat vast een machine draaien. Dan gaan we naar de Food City. Het is nog steeds regenachtig, dus geen barbecue, maar toch maken we een heerlijk amerikaans maal: sirloin steak; zucchini squash met ui, tomaat en knoflook; baked potatoes, mais en ovenfrietjes. Alles gaat schoon op. Als toetje hebben we cheesecake. ‘s Avonds kijken de jongens nog wat films op de TV. Daarna lekker slapen in een king size bed.

Foto's