Dag 13 / Durham

Sarah P. Duke Gardens
Rond half acht worden we wakker. We staan rustig op en ontbijten goed in het motel. Dan rijden we naar de Sarah P. Duke Gardens. Het is echt warm vandaag. De tuinen zijn heel mooi. We lopen er twee uur op ons gemakje rond. Vooral niet teveel inspannen. Veel bloemen, grasvelden, waterpartijen, vogels, eekhoorntjes, waterschildpadden en zelfs vleesetende planten. 

Duke University
Daarna rijden we naar de Duke University en bekijken de Duke Chapel ook van binnen. De universiteitsgebouwen aan de Chapel Road zien er sfeervol uit.

Streets at Southpoint
We rijden naar de Ninth Street en drinken koffie bij Beans en bezoeken een boekenwinkel met ook veel tweedehands boeken. Vooral Joost heeft al een aardige verzameling boeken gekocht, die hij ook allemaal binnen no-time weer uit heeft. Boeken zijn voor hem net zo nodig als eten en drinken voor een ander. Hierna hebben we zin om te shoppen. We rijden naar de voor ons nieuwe mall ‘Streets at Southpoint’. Een mooie lichte mall. Lucas koopt Nikes en Joost twee boeken. We eten wat in de food court.

Chapel Hill
Na het winkelen rijden we door Chapel Hill. Ook hier weer veel bekende plekjes. Het is inmiddels erg warm en we willen graag ergens zwemmen. Het zit echter niet mee. De YMCA pool in Chapel Hill is niet beschikbaar wegens summer camps. We proberen het ook nog bij Hollow Rock, de zwemclub waar we vroeger lid van waren. We leggen dit uit aan het meisje achter de balie, maar we krijgen geen toestemming. De manager van Hollow Rock is er niet en hij moet eerst persoonlijk kennismaken voordat wij mogen zwemmen. Zo zijn de regels.

Historic Tobacco Distric
Dan rijden we naar het Historic Tobacco District van Durham. Heel mooi en gezellig is het hier geworden. De oude pakhuizen zijn mooi opgeknapt en er zijn moderne waterpartijen aangelegd tussen het groen. In de gebouwen zitten bedrijven, maar ook restaurants. Het grenst aan het nieuwe Durham Bulls Athletic Park. Vanavond gaan we naar een baseball wedstrijd. Het is gezellig in het Tobacco District. We bestellen op een terras een drankje en chicken wings.

Durham Bulls
Om zes uur lopen we naar het stadion. Omdat het gisteravond regende spelen ze vanavond twee wedstrijden. De eerste is net begonnen en de Durham Bulls doen het goed. Ze spelen tegen Indianapolis. Het is enorm druk en gezellig en veel mensen zijn er met hun hele gezin. Tijdens de wedstrijd wordt flink gegeten, gedronken en gekletst. Suikerspinnen, hotdogs, funnelcake, frietjes, hamburgers, bier, cola, ijs. Er is een man die op een orgel akkoorden speelt als het spannend wordt en tussen de innings door zijn er kleine acts. Een grote Bull prijkt boven het stadion. Als de eerste wedstrijd wordt gewonnen door de Durham Bulls worden zijn ogen rood en gaat de staart heen en weer. Na afloop van de tweede wedstrijd is er een groot vuurwerkspektakel. Het is dan al half elf ‘s avonds. Weer een hele leuke dag.

Foto's