• header2010 amish

Dag 17 / Chincoteague - Washington

Ook vandaag vertrekken we weer om 9 am. We spreken dit niet af, maar het ritme zit er bij iedereen in. Ik ben meestal het eerst wakker en Joost het laatst. Na drie rondreizen met ons zessen zijn we net een goed geoliede machine. Om 11 am stoppen we in Easton bij de Bagel Bakery voor een kop koffie met cinnamon roles en cookies. Daarna rijden we rechtstreeks door naar Washington, waar we gelijk kunnen inchecken bij Days Inn aan Connecticut Avenue. Het is heel erg warm in Washington. Het is de eerste keer deze vakantie dat we er echt last van hebben. Met de metro (er ligt een station prettig dicht bij de Days Inn) gaan we naar Federal Triangle om in de Old Postoffice te lunchen. Daar is het koel en er is een mooie food court. We zijn al twee keer eerder in Washington geweest, dus het is bekend terrein.

Expositie Norman Rockwell
Na de lunch lopen we naar de Portrait Gallery voor de expositie van Norman Rockwell. We spreken een tijd af in de hal. De warmte en vermoeidheid slaan toe. De een wil veel langer blijven dan de ander en we ruzieën wat over de tijd. De expositie is prachtig en op de afgesproken tijd is iedereen weer in de hal. Vincent en Lucas hebben de expositie niet gezien, maar zijn ondertussen gaan winkelen. Joost, een enorme liefhebber van kunst en musea, wil nog langer blijven en we plakken er een half uur aan. Vincent en Lucas kunnen dan ook de expositie nog even doorlopen. Marianne wil even naar de kledingwinkel Forever 21. Maar een half uurtje blijkt voor haar te kort. Het is een eind lopen en ze heeft te weinig tijd om te winkelen. Bovendien loopt ze verkeerd terug, waardoor ze een kwartier te laat en helemaal verhit bij het afgesproken punt is. Ze heeft ook niets kunnen kopen in de korte tijd.

We lopen naar de mall. Vanaf Washington Monument zien we het Capitool, Lincoln Memorial en het Witte Huis. Washington op zijn best! De statige gebouwen, monumenten en mooie musea. Het grasveld van de mall ligt er minder mooi bij dan tijdens onze vorige bezoeken, maar misschien komt dat omdat we er toen in het voorjaar waren. We eten in Chinatown. Morgen gaan we ons opsplitsen. Joost wil veel musea langs en de rest wil eerst naar Arlington Cemetery.

Foto's