Dag 16 / Chincoteague

Wakker om 7 am. Rustig opstaan. We hebben één grote kamer dus het duurt even voordat iedereen klaar is in de badkamer. Het ontbijt is prima. Omdat we één kamer hebben valt de prijs van dit duurdere motel nog mee en genieten we wel van de extra voorzieningen. Rond half tien rijden we richting Wildlife Refuge op Assateague. We kopen eerst nog wat flesjes water en een parasolletje voor 7 dollar.

We zetten Joost en Lucas af bij het strand. Vincent, Marianne, Chris en ik gaan eerst wat wandelingen maken door het natuurgebied. Eerst een korte wandeling naar de vuurtoren. Vervolgens de Marsch trail. Het is hier droog geweest, want een deel dat normaal onder water staat is nu een zandvlakte. Voordeel is dat er vrijwel geen muggen zijn. Daarna lopen we de Woodland trail door het bos, waar we in de verte de wilde pony’s zien.

Na de wandelingen rijden we terug naar Chincoteague en halen bij Woody’s Beach BBQ drie sandwiches, die we doormidden laten snijden. Meer dan genoeg voor zes personen. Dan gaan we naar Joost en Lucas op het strand. Daar blijven we tot ver in de middag. Parasol en zonnebrandcreme zijn hard nodig, want door de wind voel je niet snel dat je verbrandt.

Terug in het motel frissen we ons op en vertrekken om 6 pm naar Woody’s Beach BBQ. We hadden al gezien dat dit een populaire tent is en we willen buiten nog een picknicktafel vinden. We vinden een zithoekje op het grasveld en bestellen een 7-persoons familypack met “pulled pork, BBQ chicken, shopped slaw, beans, apple sauce and corn bread”. Alles gaat schoon op.

Omdat het nog licht is rijden we terug naar Assateague voor de Wildlife Loop. Deze is na 3 pm toegankelijk met de auto. Leuk, we zien herten in de verte en veel vogels. Daarna rijden we nog langs de wilde pony’s die ver weg staan. We zien de zon mooi oranje ondergaan in de buurt van het strand. Als de zon weg is zien we op de terugweg weer herten en een bald eagle. Dat is erg leuk. Goed gespot door Joost.

In Chincoteague halen we nog een supergroot ijsje bij Island Creamery. Er staat een hele rij buiten voor dit heerlijke zelfgemaakte ijs. Het geeft ons tijd om uit de enorme hoeveelheid smaken een keuze te maken. Daarna weer terug naar het motel. TV kijken, lezen, slapen.

Foto's