Dag 18 / Washington

Epicurian & Company
De Days Inn heeft geen ontbijt. We ontbijten daarom vlakbij het motel bij ‘Epicurian & Company’. Een interessant restaurant. Het heeft een ‘hot food bar’ en een ‘cold food bar’ en je kan er de hele dag terecht. De gerechten wisselen gedurende de dag. Het is zelfbediening en uiteindelijk wordt de prijs bepaald door het gewicht. Je plaatst je bord bij de kassa op een weegschaal. Brood is goedkoop. Fruit is duur. Een paar stukken zware meloen erbij en je bent al snel meer dollars kwijt. We ontbijten er lekker.

Arlington Cemetery
Na het ontbijt splitsen we op. Joost naar het Capitool en kunstmusea. De rest naar Arlington Cemetery. Arlington is erg indrukwekkend. Veel groter dan verwacht. Het is bloedheet. Wat moeten de mannen die de wacht houden bij het graf van de onbekende soldaat het warm hebben. Ze wisselen in de zomer eens in het half uur.

Fish Wharf
Na Arlington gaan we met de metro naar L’Enfant Plaza. We lopen naar de Fish Wharf van Washington. Een levendige plek waar verse vis wordt verkocht: shrimps, lobster, crabcake en nog veel meer. Er is ook een drijvende schuit waar je visgerechten kunt bestellen en opeten. Een favoriete plek voor kantoorpersoneel, want mannen met stropdassen en dames in mantelpakjes happen er ook een visje weg. Wij lunchen er ook. Het is erg lekker en er zijn vrijwel geen toeristen. Bij het water is ook een beetje wind. Iets minder warm dan in de rest van de stad.

Georgetown
Na deze lunch gaan we met de metro naar Roswell en nemen daar, voor een dollar, de bus naar Georgetown. We stappen uit bij de PNC bank, een mooi gebouw met een goudkleurig dak. We lopen door de straten en bekijken wat winkels. Het is nog steeds snikheet en we vluchten daarom naar de ‘Shops at Georgetown Park’. Een overdekte mall, waar het heerlijk koel is. Niet groot, maar prachtig van binnen. We drinken er heerlijke verse vruchtenjuice. Daarna lopen we via de brug over de Potomac River weer terug naar het metrostation Roswell.

National Museum of American History
De rest van de middag vermaken we ons in het grote National Museum of American History aan de mall. Een erg uitgebreid museum. Erg leuk is ‘A First Lady’s Debut Gallery’ met de jurken die first ladies droegen tijdens de inauguration balls. Ook de jurk van Michelle Obama hangt erbij. Er is ook een leuke tentoonstelling over Harlem’s Apollo Theater: ‘How the Apollo Theater Shaped American Entertainment’. En een tentoonstelling over ‘The Star-Spangled Banner’. Er is van alles te zien. Amerikanen kunnen hun geschiedenis geweldig presenteren. Tijdens de hele rondreis hebben we dit al ondervonden. Visitor Centers met goede informatie. Borden in plaatsjes met uitleg over historische panden. Het maakt deze reis bijzonder, omdat we in veel gebieden zijn geweest die voor de amerikaanse geschiedenis belangrijk waren.

Om 5.30 pm ontmoeten we Joost weer in de Old Postoffice. Ook hij heeft een fantastische dag gehad met een bezoek aan het Capitool, Library of Congress, American Art Museum en het Museum of American History. We gaan eten bij Austin Grill, een gezellig mexicaans restaurant. Morgen gaan we extra vroeg opstaan. We gaan dan naar New York en willen onderweg ook langs de outlet Jersey Gardens. Deze reis had ik daar geen extra dag voor ingepland maar we zijn gezwicht.

Foto's