• header2013 iceline

Dag 01 / Amsterdam - Calgary

Heerlijk! Vandaag gaan Chris en ik weer op pad. Joost brengt ons rond het middaguur naar Schiphol. We hadden deze keer al eind september 2012 tickets geboekt via expedia.com. Voor $900,- pp incl. tax (ca. 675 euro) vliegen we met American Airlines via Londen Heathrow naar Calgary. De vluchten worden uitgevoerd door British Airways.

Om 3 pm vertrekken we netjes op tijd naar Londen. De volgende vlucht naar Calgary lijkt ook op tijd te vertrekken. Keurig zit iedereen in het vliegtuig, maar net als we denken dat we gaan vertrekken wordt er omgeroepen dat het vliegtuig terug moet naar een gate wegens een storing in de 'fuelpump'. Dat is balen. Gelukkig kan het verholpen worden en een uur later dan gepland stijgen we op.

Na een rustige vlucht met mooie uitzichten op Groenland landen we om 8.45 pm in Calgary. Dit keer hebben we een mid-size SUV gehuurd bij Avis (via www.drive-canada.de). Na wat gesteggel met de medewerker (we hebben een all inclusive pakket, maar toch wil hij nog allerlei zaken verrekenen) rijden we weg in een mooie nieuwe Ford Edge. We slapen in het Super 8 Airport Motel. Een nette kamer met airconditioning, want het is in Calgary maar liefst 31 graden.

(Gereden: 8 km / Overnachting: Super 8 Calgary Airport)

Foto's