Dag 06 / Yellowstone

Yellowstone
Weer vroeg op. Om 5 uur rijden we weer naar Yellowstone. We zijn nog maar net in het park of er steekt een zwarte beer de weg over vlak voor onze auto. Mooi hoor. We rijden verder. De wolvenspotters zijn niet op de plek van gisteren maar veel verder richting Slough Creek. Aan de ene kant van de ridge zouden zeven wolven zijn. De spotters hopen dat ze over de ridge tevoorschijn komen. Dat gebeurt helaas niet, maar toch weer leuk om deze fanatieke spotters bezig te zien. Een vrouw geeft ons ook heel vriendelijk uitleg over de verschillende wolven packs.

Rond 7 uur rijden we weer terug naar het Log Cabin Cafe voor ons ontbijt. Ook vandaag is het weer overheerlijk en veel! We pakken onze spullen weer in en nemen afscheid van dit leuke logeeradres. We tanken in Cooke City en gaan daar nog even naar de historische general store.

Dan gaan we Yellowstone weer in. En weer zien we een beer. Een zwarte beer, maar bruin gekleurd. Hij is dichtbij in het gras aan het eten. Prachtig. Hij stoort zich totaal niet aan de mensen langs de weg, kijkt niet op of om.

Trout Lake: otters
Daarna stoppen we bij Trout Lake. We zijn hier eerder geweest in 2009. Het is een korte klim naar het meer waar je helemaal omheen kunt wandelen. Het ligt prachtig. Ook veel bloemen. Als we even hebben gelopen zien we drie otters zwemmen. Zo te zien een moeder met twee jonge otters. We lopen naar de kant waar ze naar toe zwemmen. Daar spelen de otters in het water en klimmen af en toe op een boomstam die aan de waterkant ligt. In een inhammetje aan de kant van het meer eten ze forel. Moeder otter vangt de forellen. Met een dikke forel in haar bek zwemt ze naar de kleintjes toe. Mooi gezicht! Wat een mooie natuur hier. 

Na Trout Lake weer een file op de weg. Dit keer twee zwarte beren vlak langs de weg.

Hike Mary Mountain Trail
We rijden verder en verlaten Lamar Valley. We rijden naar de trailhead van de Mary Mountain Trail. We lopen vier kilometer door de prachtige vallei (Hayden Valley) en zingen ondertussen bij ieder heuveltje, om eventuele beren te alarmeren. Dan komen we bij een lus in de rivier. Hier lunchen we. Prachtige omgeving! We lopen nog een stukje verder, maar dan ligt er een bison op de trail te rollebollen. Hij schrikt van ons en staat ineens rechtop en kijkt ons strak aan. We zijn nog een eindje van hem vandaan, maar we vinden het een mooi moment om terug te keren. 

Als we weer omkijken is de bison weer gaan liggen en verder aan het rollebollen met zijn poten in de lucht. Blijkbaar vindt hij dat lekker zo in het gras en zand rollen. Op de terugweg nog een leuk gesprekje met de enige andere wandelaars die we hier zien. Een jong stel. Zij is biologe. We laten een foto van een pootafdruk zien die we net hebben genomen. Wij dachten dat het van een beer was, maar ze zegt dat het een pootafdruk van een grote wolf is. 

Artist Point
We rijden nog even naar Artist Point. Super druk hier, maar het blijft een prachtige waterval om te zien. 

Lake Lodge Frontier Cabin
Vervolgens is het al 4 pm en rijden we naar Lake Lodge. We hebben voor twee nachten een frontier cabin met twee double bedden. Het is een hele prettige cabin met eigen douche en wc. We eten in het cafetaria van de prachtige lodge. Mooi gelegen aan Lake Yellowstone. Daarna een bezoekje aan de general store. Ook al zo mooi gelegen. Vervolgens nog een kop thee in Lake Lodge en daarna nog wat lezen in de cabin. Vroeg naar bed na deze prachtige dag.

(Gereden: 110 km / Overnachting: Lake Lodge Frontier Cabin, Yellowstone)

Foto's