• header2013 iceline

Dag 09 / Virg. City - West Glacier

Nevada City
Een rustig dagje vandaag. We zijn riond 7 am wakker en pakken de spullen weer in. We ontbijten in de bakery van Nevada City. Gezellig sfeertje hier al zo 's morgens vroeg. Alleen maar zware ontbijten op de menukaart. Pancakes, french toast, bacon, worstjes en natuurlijk eieren om uit te kiezen. Met een goed gevulde maag gaan we dus op weg naar Glacier Park.

Ranches
Het is een rit van ca. 550 kilometer, maar het rijdt vlot en de route is mooi. Vooral het eerste deel is leuk om te rijden. Veel ranches in een vallei met links en rechts heuvels/bergen. Als we dichter bij Glacier Park komen wordt het toeristischer en zijn er meer pijnboom bossen. Iets minder uitzichten daardoor.

Bigfork
Rond 1 pm komen we in het plaatsje Bigfork. Een kleiner plaatsje met een heel gezellig centrum. We lopen hier wat rond en winkelen wat. Chris koopt in een outdoor winkel een mooie wandelbroek en regenjas. In Yellowstone is er een grote winkelhaak gescheurd in zijn oude wandelbroek.

Na het winkelen rijden we naar de laundry en doen we een was. De wasmachine is niet erg snel en veel schoner komt het er deze keer niet uit, maar we kunnen er weer tegenaan.

West Glacier
Om half vier rijden we door naar West Glacier, waar we een cabin hebben met een kingbed in het Vista Motel. De cabin is prima verzorgd. We kopen wat spullen voor de BBQ bij de foodstore van Glacier Park. Erg duur allemaal, maar voldoende keus. Daarna gaan we BBQ-en op het terrein van het motel. Er staan wat picknicktafels en er is een gas-BBQ voor de gasten. We praten wat met een ander stel die ook voorbereidingen aan het treffen zijn voor de BBQ. Gelukkig is deze erg groot, dus we kunnen hem tegelijkertijd gebruiken.

Chris gaat daarna nog even zwemmen. Ik ga lekker voor onze cabin zitten en wat lezen en computeren. Het was vandaag warm weer (90 graden Fahrenheit), maar daardoor is het 's avonds nog heerlijk buiten.

(Gereden: 537 km / Overnachting: Vista Motel, West Glacier)

Foto's