Dag 11 / Many Glacier

Hike Iceberg Lake
We ontbijten in de Swiftcurrent Motor Inn waar we ook hebben geslapen. Om 8.15 am beginnen we aan de hike naar Iceberg Lake. We hoeven niet met de auto naar de trailhead want de trail begint gelijk achter de inn. Wat een mooie trail en niet eens zo heel erg moeilijk. We komen dan ook een hoop andere mensen tegen. Iceberg Lake is prachtig blauw en er drijft nog veel ijs in. We doen op ons gemakje en maken veel foto's.

Hike Ptarmigan Tunnel
Als we weer terug gaan komen we bij de splitsing met de trail naar Ptarmigan Tunnel. We zijn ook nieuwsgierig naar deze trail. Het meisje in de winkel had gezegd dat deze trail ook heel mooi is. We slaan dus af en lopen richting Ptarmigan Tunnel. De trail is vandaag open gegaan volgens de website van het park. Deze trail is beduidend rustiger, maar ook veel pittiger.

We stijgen voortdurend. Eerst een groot gedeelte door het bos, maar later meer views. We pauzeren bij Ptarmigan Lake. Een mooi blauw meer omringd door prachtige bergen. Na Ptarmigan Lake gaat de trail helemaal langs de bergwand omhoog. Een zware trail, onbeschut. Langzaam maar gestaag komen we steeds hoger en hoger.

En dan zijn we er. Een hele prestatie. Ptarmigan Tunnel is een tunnel door de bergwand. We lopen de tunnel door. Wow, wat een uitzicht! Een totaal nieuw plaatje met diep onder ons een prachtig blauw meer. Aan beide zijden van de tunnel is het uitzicht totaal verschillend. Maar allebei prachtig!

We genieten een tijdje van de uitzichten en gaan dan weer naar beneden. We zijn hier een paar uurtjes mee zoet. Tsjonge, we zijn vandaag echt een enorm eind omhoog geklommen.

Rond 6 pm zijn we weer terug bij de Swiftcurrent Motor Inn. We hebben dan 26 km gelopen met een enorm hoogteverschil. We hebben onszelf echt overtroffen. En wat een prachtige trails. Helemaal goed!

In de kamer gaan we eerst allebei douchen en dan eten in het restaurant. We hebben nu echt wel trek. 's Avonds vroeg naar bed.

(Gereden: 0 km / Overnachting: Swiftcurrent Motor Inn, Many Glacier)

Foto's