Dag 07 / Yellowstone

Lake Yellowstone
We zijn om 6 uur wakker. We doen vanmorgen rustig aan. We ontbijten in de cabin met thee en cornflakes. Daarna maken we een wandelingetje langs Lake Yellowstone. Daarna nog even op de porch van de lodge in een schommelstoel genieten van het uitzicht. We hebben nog een leuk gesprekje met een medewerker over de trails in het park. Hij is teacher en werkt in de zomermaanden in de lodge. Dit hebben we hier toch al vaak gehoord: teachers die in de zomer een bijbaan hebben.

Hike Pelican Valley
Rond half negen rijden we richting de trailhead van Pelican Valley. Daar parkeren we de auto en wachten nog even, want deze trail mag alleen overdag tussen 9 en 7 worden gebruikt. Om 9 uur precies starten we. De eerste twee kilometers zijn vrij saai. Dit deel gaat door een verbrand bos, met veel omgevallen zwart geblakerde boomstammen. Daarna komen we in de valley. Fantastisch mooi hier. Wat een enorme vlaktes en wat veel bloemen. En prachtig hoe Pelican Creek hier doorheen slingert. Bovendien is er vrijwel niemand hier. Op de heenweg komen we een stel tegen, op de terugweg een groepje van vier. Verder helemaal niemand. 

We genieten enorm van deze mooie hike. Als we bij de restanten van de brug komen in Pelican Creek lopen we nog een stuk verder. Dan klimmen we op een heuvel om de vallei en de rivier nog beter te zien. Heerlijk hier. Rond 3 uur zijn we weer terug bij de trailhead. We hebben dan 15 km gelopen en natuurlijk ook de nodige tijd pauze gehouden om te genieten.

Hike Storm Point Trail
Aan de overkant van de weg ligt de trailhead naar Storm Point. Deze trail hebben we ook in 2009 gedaan en doen we nog een keer. De trail loopt langs Indian Pond en voert naar Storm Point. Een rotsachtige landtong in Yellowstone Lake. Vlakbij is een open veld met rotsblokken waar veel marmotten zitten. Als we er langs lopen zien we drie marmotten. Als ik dichtbij wat rotsblokken ga kijken zie ik een marmot die mij nieuwgierig aankijkt. Iedere keer als ik piepgeluidjes maak kijkt hij weer op. Helemaal niet bang. Waarschijnlijk zijn deze marmotten erg gewend geraakt aan passerende mensen.

Lake Lodge
Na deze trail gaan we weer terug naar onze cabin bij Lake Lodge. Even lekker douchen en alle indrukken verwerken. Rond half zes eten we weer in het cafetaria. Gisteren was het best lekker (turkey), maar vandaag is het slecht. We kiezen trout, maar die is erg droog. Daarna kopen we een uurtje wifi om de kinderen te e-mailen. Als ik met dezelfde code ook wil whattsappen op de telefoon lukt dat niet. Too many devices. Irritant. Chris bestelt thee bij de bar in de lodge en die is lauw. Dan maar in onze cabin lekkere thee maken met het koffie- en thee apparaat. Eigenlijk moeten er van die cupjes koffie in, maar als je er geen cupje in doet krijg je heet water voor thee. 

Morgen gaan we Yellowstone weer verlaten, maar niet voordat we nog wat geysers hebben gezien.

(Gereden: < 10 km / Overnachting: Lake Lodge Frontier Cabin, Yellowstone)

Foto's