• header2013 iceline

Dag 14 / Waterton Lakes - Field

Vertrek Waterton Park
Vandaag een rijdag. We verlaten Waterton Park. Omdat we bijna geen benzine meer hebben willen we alvast wat tanken bij het benzinestation in Waterton. Hoewel het tankstation volgens locals normaal om 7 am open is, laat de eigenaar het vandaag afweten. We wachten al een half uur als hij om kwart voor acht verschijnt. We tanken voor een klein bedrag (de rest tanken we veel goedkoper buiten het park in Pincher Creek). Dan kunnen we echt vertrekken. In Pincher Creek bezoeken we de Walmart en we ontbijten daar bij de McDonalds.

Het is vandaag een stuk kouder dan gisteren. De temperatuur komt de hele dag niet boven de 16 graden uit. Het is ook bewolkt en af en toe regent het wat. Ons einddoel van vandaag is het plaatsje Field In Yoho Park. We nemen de snelste weg via de 22 en dan de Trans Canadian Highway 1. Veel ranchland en vanaf Canmore de mooie bergen.

Banff
We verlaten de snelweg bij Banff om dit plaatsje even te bekijken. We drinken er wat en lunchen bij de Bow River. Een erg drukke plaats. Leuk om even gezien te hebben, maar ook prima om weer te verlaten. We rijden verkeerd en komen uit bij The Fairmont Banff Springs ofwel de 'Castle in the Rockies'. Alweer zo'n prachtig hotel midden in een Nationaal Park.

Field
Rond 4 pm zijn we in Field. We logeren hier drie nachten in het Wildflower Guesthouse. We hebben een suite met keuken, woongedeelte en slaapkamer. Heerlijk hoor zoveel ruimte. Vandaag niet uit eten, maar we koken zelf. We praten ook een tijdje gezellig met de gastvrouw. De achternaam van haar man lijkt veel op onze achternaam, dus we speculeren dat er misschien gemeenschappelijke voorouders bestaan.

Na het eten lopen we naar het Visitor Center van Yoho Park. We krijgen wandelkaarten mee voor de Iceline trail en Lake O'Hara. Dan lopen we nog door de straatjes van Field. Een verzorgd en heel rustig dorp, waar veel mensen een of meerdere kamers verhuren.

(Gereden: 454 km / Overnachting: Wildflower Guesthouse, Field)

Foto's