• header2013 iceline

Dag 17 / Field - Jasper

Lake Moraine
We verlaten het plaatsje Field en gaan op weg naar Jasper. Maar voordat we de Icefields Parkway gaan rijden bezoeken we eerst Lake Moraine en Lake Louise. We zijn al om half negen bij Lake Moraine. Het parkeerterrein is nog vrijwel leeg, maar op dit tijdstip arriveren al de nodige bussen met japanse toeristen.

Lake Moraine is een erg mooi meer, prachtig gelegen in de Valley of the Ten Peaks. Net als de japanse toeristen doen we de Rockpile Trail. Het is een korte wandeling naar de top van een heuvel bestaande uit hele grote blokken steen. Hier vandaan heb je een heel mooi uitzicht op het meer en de achterliggende bergtoppen. Het uitzicht wordt ook wel Twenty Dollar View genoemd. Dit uitzicht was ooit afgebeeld op oude canadese 20 dollar biljetten.

We hebben lol om de japanse toeristen die in groepjes heel lenig in allerlei standen voor het meer poseren voor de foto. Als er een pika verschijnt op de stenen blijkt het een dapper diertje. Hij gaat demonstratief op een blok steen zitten voor het publiek en verdedigt zijn territorium met piepgeluidjes. Hij is vast de meest gefotografeerde pika van Canada.

Lake Louise
We rijden verder naar Lake Louise. Inmiddels is het een uur of tien en hier is het al een drukte van belang. We vinden dit meer mooi, maar minder mooi dan Lake Moraine. Vooral het grote Fairmont Hotel vinden we foeilelijk zo vlak voor het meer. We lopen een stuk langs het meer. Daar is het wat rustiger.

Icefields Parkway en Peyto Lake
Dan rijden we verder via de Icefields Parkway richting Jasper. Een geweldige weg met super uitzichten op de bergen. Onderweg stoppen we bij Peyto Lake. Vanaf de parkeerplaats een korte wandeling omhoog naar het viewpoint. Dit meer is zo mogelijk nog meer turquoise dan alle andere meren die we eerder hebben gezien. Een prachtige felle kleur tussen het groen van de naaldbomen.

Parker Ridge
We rijden weer een flink eind verder en komen dan bij de parkeerplaats voor Parker Ridge. Ook hier stoppen we. We nemen onze picknickspullen mee in de rugzak en klimmen dan 250 meter omhoog via een 2 kilometer lange trail. Boven op de berg gaan we eerst picknicken en lopen daarna de trail nog een stuk verder tot we een goed uitzicht hebben op de Saskatchewan Glacier en de Saskatchewan River. Een heel mooi uitzicht en geweldig alpine landschap. Deze trail kost wat energie, maar de beloning is groot!

Jasper
Na deze mooie stop rijden we door naar Jasper. Onderweg nog een stop omdat er een zwarte beer aan de kant van de weg bessen zit te eten. Bijna tegelijkertijd komen er ook enkele rangers aan. Alle kijkers moeten weer naar hun auto, de beer is te dichtbij.

Rond half vijf komen we aan bij 105 Patricia Street in Jasper. We hebben hier een suite voor de komende drie nachten. Het is bij particulieren die twee suites verhuren. Het ziet er allemaal netjes, schoon en verzorgd uit.

We doen eerst een wasje bij de laundry en gaan daarna uit eten bij Cassios Italian Restaurant. Heel gezellig daar en het smaakt uitstekend. We vinden Jasper wel een leuke plaats. Toeristisch, dat wel, maar toch wat authentieker en minder mondain dan Banff.

(Gereden: 251 km / Overnachting: 105 Patricia Street, Jasper)

Foto's