• header2013 iceline

Dag 10 / W. Glacier - Many Glacier

Glacier Park
Heerlijk geslapen. Om 7 am ontbijten we in het Vista Motel. Het stelt niet veel voor, maar een beker thee met wat toast is prima. Om 8.30 am rijden we Glacier Park binnen via de west entrance. Het begin is vrij rustig door bosrijk gebied en langs Lake McDonald. Er zijn ook wat wegwerkzaamheden. Als we daar voorbij zijn komen we steeds hoger. Naarmate we dichter bij Logan Pass komen vind ik het wel spannend, zo'n smalle weg met zulke diepe afgronden. Maar wat een supermooie uitzichten! Erg mooi!

Hidden Lake Overlook
We zijn rond 9.30 am bij Logan Pass Visitor Center. We wilden hier eigenlijk een stuk van de Highline Trail lopen, maar die is gesloten. Uiteraard staat ook Hidden Lake Overlook op het programma. Ik had gedacht dat dit een erg makkelijke korte wandeling zou zijn over een boardwalk, maar dat was toch wel anders. De wandeling begint over een boardwalk, maar al vrij snel is de boardwalk niet meer te zien vanwege de sneeuw. We volgen dan maar de voetstappen van voorgangers, maar het is enorm glibberen. Wij hebben gelukkig wandelstokken. Dat helpt nog wat, maar toch ga ik een keer languit in de sneeuw.

Op een bepaald punt is het onduidelijk hoe verder gelopen moet worden. Mensen klauteren een steile heuvel op, maar dat blijkt niet de goede weg. Dus iedereen weer van de gevaarlijke heuvel af (veel losse steentjes). Het is eigenlijk een wonder dat het allemaal goed gaat. Zeker gezien het schoeisel dat mensen aanhebben. Er is zelfs een meisje op teenslippers. Veel mensen houden het halverwege voor gezien of blijven wachten op andere familieleden die wel doorgaan.

Met onze stokken bereiken we de overlook zonder al te grote problemen. Prachtig! Wat een schitterende omgeving. Onderweg trouwens genoten van stoeiende marmotten en bighorn sheep. We lopen de trail nog een stuk verder tot aan de switchbacks naar Hidden Lake. Veel rustiger hier en genieten van het uitzicht. Langs de trail loopt een mountain goat met een kleintje. We eten en drinken wat op een rustig plekje en glibberen dan weer terug over de sneeuw naar de auto.

Beaver Pond Loop
We rijden verder tot de trailhead van de Red Eagle Trail. Hier start ook de Beaver Pond Loop. De trail is bekend vanwege de wildflowers in juni en juli. En dit blijkt absoluut het geval. Hoewel hier ooit bosbrand is geweest en de meeste bomen heel kaal zijn is er een prachtige ondergroei van jonge loofboompjes en wemelt het van de wilde bloemen. Een hele leuke trail. We lopen ruim 8,5 kilometer (een stukje verder dan de officiële loop). Onderweg lunchen we aan de waterkant van St. Mary Lake. De trail eindigt bij een historisch ranger station, bestaande uit twee oude houten blokhutten. Een hele leuke trail om te lopen!

Many Glacier
Rond 5 pm rijden we verder naar Many Glacier. We hebben drie overnachtingen in de Swiftcurrent Motor Inn. We zijn nog maar net door de entree van het Park of we zien een beer in de berm. Een bruinkleurige zwarte beer. Er rijden veel auto's achter ons en er is geen plek om te stoppen voor een foto. Maar toch leuk: beer nummer zeven.

We hebben een goede kamer in het motel van de Inn. We eten er wat en dan gaan we wat luieren op de kamer.

(Gereden: 177 km / Overnachting: Swiftcurrent Motor Inn, Many Glacier)

Foto's