Dag 05 / Yellowstone

Dieren spotten Lamar Valley
We zijn vroeg naar bed gegaan en dus weer vroeg wakker. Om kwart over vijf springen we in de auto om te kijken of we dieren kunnen spotten in Lamar Valley. In Lamar Valley zien we een groep spotters staan met professionele kijkers, dus daar gaan we maar bij staan. Het zijn wolven spotters, maar de wolven laten zich helaas niet zien vandaag. Dat is niet zo erg, want we zien wel een zwarte beer en later onderweg nog een bever. Het is erg mooi ook zo vroeg in de morgen.

Silver Gate
We rijden weer terug naar het Log Cabin Cafe in Silver Gate. Het ontbijt is inbegrepen bij de cabin overnachting en we mogen alles kiezen van de kaart. We maken een bescheiden keuze en de jongen die bedient benadrukt dat het ontbijt is inbegrepen. Hij begrijpt niet dat we niet iets groters bestellen en stelt voor dat we dan in ieder geval ook het pumpkinbrood erbij nemen. Wat een geweldige vibe heeft dit Log Cabin Cafe toch! Als we ooit weer naar Yellowstone gaan wil ik hier opnieuw logeren. Het ontbijt is net als het eten van de vorige avond weer heel smaakvol. We bestellen ook twee lunchpakketten.

Na het ontbijt kopen we bearspray in de winkel aan de overkant en maken nog een praatje met de eigenaar. Een zonderlinge figuur met lange haren en een baard. Hij heeft ooit gewerkt in Amsterdam. Als we vragen wat hij dan heeft gedaan zegt hij: wiet gerookt. Hij geeft ons heel aardig een heel stel kopietjes mee van wandelingen in en om Yellowstone. 

Hike Slough Creek
We rijden daarna naar de trailhead van Slough Creek. Onderweg zien we bisons de weg oversteken en ook nog een coyote. In 2009 hebben we een klein stukje van de Slough Creek trail gedaan. Toen al had ik de wens hier ooit terug te komen om de trail verder te lopen. En vandaag hebben we dat gedaan. Een prachtige wandeling. De eerste twee kilometer flink stijgen en misschien wat saaier, maar daarna zo verschrikkelijk mooi. De trail gaat over een karrepad en voert langs prachtige meadows vol bloemetjes. Slough Creek kronkelt door deze meadows. We lopen 9 kilometer heen, tot en met de tweede meadow. Daarna weer terug, dus totaal 18 km. Onderweg komen we slechts vier andere hikers tegen. Verder een man met een groep paarden en een stoet wagens getrokken door paarden op weg naar een ranch aan de grens van Yellowstone Park. 

Als we weer bij de trailhead zijn begint het enorm hard te regenen. Goede timing. We zijn precies op tijd weer in de auto. We rijden weer terug naar Silver Gate. Drinken een kop thee in de winkel naast onze cabin en kopen een uurtje toegang tot wifi voor 8 dollar. Even contact met de kinderen. Daarna lekker douchen en wat eten in de cabin. We lezen nog wat en gaan dan op tijd weer slapen.

(Gereden: < 50 km / Overnachting: Log Cabin Café, Silver Gate)

Foto's