• header5

Dag 01 / Thuis - Wiesensteig

Vandaag rijden we naar Wiesensteig in Duitsland voor de eerste overnachting van deze reis. Dit kleine plaatsje ligt tussen Stuttgart en Ulm op omgeveer zes uur rijden vanaf ons huis.

We vertrekken kwart voor negen. Onderweg twee stops in een raststātte. Binnen zijn mondkapjes verplicht. Ze mogen weer af als je aan je tafeltje zit. We doen vrij lang over de rit, want er zijn veel wegwerkzaamheden.

Kwart voor vier zijn we bij ons hotel, maar het is nog niet open. We kunnen pas om vijf uur inchecken. Daarom eerst een wandeling door het plaatsje. Na een rondje door het dorp lopen we op goed geluk een steil weggetje in naar boven. Bovenaan de weg zien we een restaurantje (Albhotel Malakoff) met een groot terras waar we een fraai uitzicht hebben op de vallei en het dorp. We bestellen wat te drinken en vinden het er zo gezellig dat we er ook gaan eten.

Daarna lopen we de berg weer af en checken in bij ons hotel. We drinken een kop thee en lopen daarna aan de andere kant van het plaatsje opnieuw de berg weer op en af. Een leuk wandelingetje. Lekker groen hier, veel bloemetjes, een muis op het pad, wat kruiswegstaties en een mooi uitzicht.

Overnachting: Wiesensteig, Hotel Gasthof am Selteltor

Foto's