• header5

Dag 10 / Alpbach - Matrei in Osttirol

Een relaxed dagje vandaag. Om half negen vertrekken we uit Alpbach. Paula geeft ons nog een doosje chocolaatjes mee als dank en zwaait ons uit. Dan rijden we in een uurtje naar SB-Waschsalon KitzWash in het plaatsje Kitzbühel. In tegenstelling tot onze vakanties in Amerika waar in iedere plaats wel een laundry te vinden is, is een wasserette hier niet zo algemeen. Met behulp van internet vonden we er een op onze route. We kunnen de auto voor de deur parkeren en met briefgeld betalen bij een automaat. De zeep voor de machines wordt automatisch toegevoegd. Erg gemakkelijk. Als onze was draait drinken we wat in een cafeetje in het centrum. Het plaatsje ziet er gezellig uit, met fris gekleurde gevels. Daarna de was in de droger en opnieuw een wandelingetje in de hoofdstraat. Het is allemaal op loopafstand.

Na de was rijden we naar Matrei in Osttirol. Hier blijven we vier nachten. We verkennen lopend het plaatsje. Het heeft een heel andere sfeer dan Alpbach. Veel meer stenen huizen en minder toeristisch. We lunchen in een cafeetje annex slagerij. Daarna bekijken we nog de expositie over het Nationalpark Hohe Tauern in het Nationalparkhaus Matrei.

Rond half drie checken we in bij ons gezellige appartement. We doen ‘s middags boodschappen bij de Lidl en koken deze keer zelf. Na het eten nog een avondwandelingetje.

Overnachting: Matrei in Osttirol, Haus Rainer

Foto's