Dag 03 / Oberstdorf

Na een ontbijtje in ons appartement lopen we om half negen naar de brug over de Trettach. Hier begint de rondwandeling naar het Traufbachtal. Het is een lollipop hike. We lopen eerst door het Trettachtal naar het Traufbachtal (ruim 8 km). Dan volgt een loop door het prachtige Traufbachtal en de hoger gelegen bergen achter het dal (8 km). Vervolgens weer terug naar Oberstdorf via de andere kant van het Trettachtal (ruim 8 km). In totaal 25 km en rond de 450 meter hoogteverschil.

Het deel door het Trettachtal is niet moeilijk. Het gaat heel geleidelijk wat omhoog over asfalt en gravel weggetjes. Vaak uitzicht op de wildstromende Trettach en besneeuwde bergen. We komen af en toe anderen tegen. Ook fietsers.

Aan het begin van het Traufbachtal staat een sfeervol kapelletje. We passeren een terras (Landhaus Spielmannsau) en drinken hier wat. Dan lopen we over een asfaltweggetje door mooie groene alpenweiden naar het eind van het dal. Het weggetje gaat daarna steil omhoog. Op het hoogste ount een mooi uitzicht. We lopen hier ook nog een zijweggetje in, nog verder omhoog. Daar ook nog een prachtig uitzicht op een ander dal. Mooi hier!

We dalen weer af en maken een omweggetje naar de berghut Hintere Traufbergalpe waar we heerlijk lunchen met uitzicht op de bergen.

We vervolgen de loop en komen dan opnieuw bij het kapelletje. De terugweg is weer vrij vlak. Dit keer aan de andere kant van het Trettachtal. Een mooie, leuke, afwisselende hike. Een stuk langer (25 km, 450 hm) dan we hadden verwacht, maar wellicht wordt de loop in sommige beschrijvingen niet meegerekend.

’s Avonds eten we verrassend lekker in Oberstdorfer Einkehr in het centrum van Oberstdorf op loopafstand van ons appartement.

Overnachting: Oberstdorf, Ferienwohnung König-Denich

Foto's