• header5

Dag 16 / Heiligenblut - Allersberg

Vanmorgen schijnt de zon. De besneeuwde toppen van de Grossglockner steken mooi af tegen de heldere lucht. Leuk, want vandaag rijden we via de Grosglocknerstrasse naar het plaatsje Allersberg in Duitsland. We gaan weer richting huis.

We rijden vanuit Heiligenblut direct de beroemde berg op. Vrij snel al moeten we tol betalen. Maar liefst 37 euro. We komen hoger en hoger. De mooie besneeuwde toppen zijn schtterend. Het lijkt wel poedersuiker. We slaan niet af naar de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, want daar waren we gisteren al. Maar ook zonder een bezoek aan dit viewpoint is deze weg echt prachtig. Het brengt herinneringen boven aan de Beartooth Highway in Amerika. De wegen hebben iets van elkaar weg. Allebei prachtig aangelegd in het ruige alpine landschap. Volop genieten.

Na de pas rijden we naar het plaatsje Weissbach bei Lofer. Even een kop thee en de benen strekken met een wandelingetje door de Seisenbergklamm. Ook dit is niet gratis. We moeten 6 euro per persoon betalen. Het blijkt een verrassende mooie kloof te zijn. We lopen over houten loopbruggen langs een donderende beek/waterval in een donkere kloof met golvende wanden. Indrukwekkend. Er zijn restanten van watergoten die vroeger werden gebruikt om het water te leiden naar de houtzagerij. Een leuk bezoek. Na de kloof wandelen we via een steil pad nog zo’n 200 meter verder omhoog naar Hintertal. Een mooie groene vallei verborgen tussen steile bergwanden. Via een ander pad dalen we door het bos weer af naar Weissbach. Bij de Spar kopen we hier nog wat verse broodjes.

We stoppen een uurtje later, vlak voor we de autobahn opgaan, nog langs een klein weggetje voor een picknick met onze net gekochte verse broodjes. Beleg en drinken hebben we nog bij ons in de koelbox.

Daarna rijden we naar Allersberg. Veel onverwachte files onderweg door een combinatie van wegwerkzaamheden en ongelukken. Pas tegen zessen zijn we bij ons hotel. We eten simpel maar best lekker bij Gasthof Goldener Lowe in het centrum (een van de weinige eetgelegenheden die op maandag open is) en maken nog een klein wandelingetje.

Overnachting: Allersberg, Hotel Kattenbeck

Foto's