• header5

Dag 02 / Wiesensteig - Oberstdorf

We hebben matig geslapen. Chris iets beter dan ik, want hij had oordopjes in. Die kwamen goed van pas want de kerkklokken luidden de hele nacht ieder kwartier. Eén keer luiden om kwart over, twee keer luiden op de halve uren, drie keer luiden om kwart voor en vier keer luiden op het hele uur. In het laatste geval daarna ook nog twee series gebimmel met zwaardere klokken die het aantal uren luidden. Sfeervol, dat wel. Maar het hele dorp heeft er toch last van zou je denken. En zeker ons hotel, vlak naast de kerk.

Na een goed ontbijtbuffet vertrekken we rond negen uur. We rijden direct naar het beginpunt van onze eerste wandeling: het kleine plaatsje Tiefenbach. Daar starten we rond half twaalf met de mooie en heel aangename wandeling door bossen en bergweiden naar het gehucht Rohrmoos. We lopen door het Starzlachtal. Heen aan de ene kant van het dal, terug aan de andere kant. Mooi en in Rohrmoos nog een bezoekje aan de oudste houten kapel van Zuid Duitsland. Om vier uur zijn we weer bij de auto. We hebben dan 15,6 km gelopen met 350 m hoogteverschil. We zijn bijna niemand tegengekomen hebben genoten van de heerlijke groene omgeving en de vele bloemetjes. Echt genieten.

Daarna rijden we naar ons mooie appartement in Oberstdorf waar we vier nachten blijven. Een erg fijn onderkomen. We doen boodschappen in het dorp en eten wat simpels in een biergarten.

Overnachting: Oberstdorf, Ferienwohnung König-Denich

Foto's