• header5

Dag 06 / Oberstdorf - Alpbach

Vandaag verruilen we ons appartement in Oberstdorf voor een appartement in Alpbach, Oostenrijk. Het is ongeveer drie uur rijden. Onderweg brengen we een bezoekje aan de historische Altstadt van Innsbruck. De meest bekende bezienswaardigheid is het gouden dak. Keizer Maximiliaan I liet in 1493 de koperen pannetjes van het dak van zijn ambtswoning vergulden ter ere van zijn tweede huwelijk. Rondom het pand met het gouden dak zijn leuke straatjes met winkeltjes. Helaas zijn er ook bouw- en graafwerkzaamheden waardoor het er allemaal wat rommeliger uitziet.

We lunchen op een terras bij de Dom zu St. Jakob. Het is druk hier. We moeten wat geduld hebben, maar het is een heerlijke plek in de schaduw en ze hebben goed eten. Daarna bezoeken we de Markthallen en doen we nog wat boodschappen bij een supermarkt. Rond half drie verlaten we Innsbruck weer.

Een half uur later is het in het mooie Oostenrijkse dorp Alpbach zoeken naar ons appartement. De naam van deze ferienwohnung staat niet aangegeven op de borden en er zijn geen straatnamen. We hebben alleen een nummer, maar de nummering van de huizen is niet zoals bij ons, maar kris kras door elkaar. Via het kaartje op booking.com vinden we het uiteindelijk.

We worden al opgewacht door een ouder stel, Paula en Otto. Paula vertelt enthousiast dat ze in Alpbach is opgegroeid en al meer dan 50 jaar getrouwd is. Ze maken ons wegwijs in het appartement. Het is groot en heeft een boeren uitstraling. Veel hout, rood-wit geblokte dekens en rode kussentjes.

Na een kop thee wandelen we een rondje door het mooie Tiroolse dorp. Sfeervolle houten huizen met aan de balkons uitbundige bloembakken vol hanggeraniums. Het weer slaat om. Regen en onweer zorgen voor de nodige verkoeling na deze warme dag.

’s Avonds eten we lekker in restaurant Postalm.

Overnachting: Alpbach, Apartment Acker

Foto's