Dag 07 / Alpbach

Het regent en met een maximum temperatuur van 16 graden is het veel kouder dan de voorgaande dagen. Maar we hebben ieder een regenjas, regenbroek en een regenhoes voor de rugzak, dus we gaan toch wandelen. We weten alleen niet goed welke wandeling haalbaar is. Als we te hoog de bergen in gaan zien we niet veel met de laaghangende wolken.

We lopen eerst van Alpbach naar Inneralpbach via de Oberer Höhenweg. We stijgen 400 meter en lopen langs prachtige oostenrijkse huizen en weilanden over een landweggetje hoog boven het dal. Mooi uitzichten! Bij Inneralpbach dalen we weer af. We lopen in het dorp naar restaurant Zirmalm. Even de natte jassen uit en koffie/thee met apfelstrudel. Lekker! We maken hier gelijk een reservering voor het avondeten.

Daarna lopen we een loop boven Inneralpbach. We stijgen opnieuw 400 meter en lopen naar de Steltauer Alm en vervolgens weer naar Inneralpbach. Na een kop thee in een andere horecagelegenheid lopen we via de Mittlerer Höhenweg weer terug naar Alpbach. In totaal 20 km.

Om half zes rijden we eerst naar de Spar voor boodschappen en daarna naar restaurant Zirmalm in Inneralpbach voor een lekkere avondmaaltijd. We hebben nog niet zelf gekookt. De prijzen vallen hier reuze mee en we vinden het tot nu toe wel makkelijk en leuk. Wat wel opvalt is dat ze hier in Oostenrijk de coronaregels aan hun laars lappen. Vanavond zagen we grote groepen mensen dicht op elkaar aan de bar. Er werd helemaal geen afstand gehouden.

Overnachting: Alpbach, Apartment Acker

Foto's