• header5

Dag 17 / Allersberg - Thuis

Vandaag de laatste dag. Een rijdag van Allersberg naar huis. Op een file bij Frankfurt na kunnen we vlot doorrijden. Onderweg twee keer een korte stop. Rond drie uur zijn we weer thuis van deze verrassend leuke wandelvakantie.

Door al onze Amerika reizen waren we al lang niet meer in de Alpen geweest. We vonden het er prachtig. Heel groen, prachtige bossen, frisse weidevelden, heel veel bloemetjes. Wel echt heel anders dan de Rocky Mountains. Minder ruig en minder rotsen. Meer bewoners.

De bossen zien er in de Alpen gezonder uit dan de bossen in de Rocky Mountains (met name in Colorado), waar veel bomen zijn aangetast door de Mountain Pine Beetle. Verder hadden we de indruk dat de bergen in de Alpen steiler zijn (jonger gebergte?) en zijn er veel meer kabelbaantjes. We hebben wel wat wildlife gezien (marmotten, eekhoorns), maar uiteraard minder dan in Amerika. Wel veel koeien, geiten en schapen!

Een voordeel van wandelen in de Alpen is dat je vaak hutten tegenkomt waar je wat kunt eten en drinken. We namen daarom op de wandeltochten ieder maar een liter water mee en maar een klein beetje proviand (fruit). Dat was echt anders dan in Amerika waar we minimaal 2 liter water meenamen en meer te eten. Verder was het er veel koeler dan in Amerika en hadden we meer regen. We hebben dat niet als een nadeel ervaren. Het wandelt wel lekker als het wat koeler is.

Wel een groot verschil met Amerika vonden we de kwaliteit en gastvrijheid van veel eetgelegenheden. Dat was echt minder. We hebben er meermalen echt heel erg matig gegeten. Gordon Ramsey kan met zijn programma Kitchen Nightmares hier nog wel wat betekenen. Maar al met al een prachtige wandelbestemming, de Alpen!