Dag 04 / Oberstdorf

Om half negen rijden we naar het plaatsje Riezlern in Vorarlberg, Oostenrijk. Het is maar een kwartiertje rijden vanuit Oberstdorf. We gaan daar met de Kanzelwandbahn omhoog naar Kanzelwand op 1957 meter hoogte. Chris houdt eigenlijk helemaal niet van kabelbanen en wil nog liever 1100 meter omhoog klimmen. Maar dat zie ik toch wat minder zitten, dus hij heeft ingestemd met een paar kabelbanen deze vakantie.

We zijn vrij snel boven en hebben daar een fantastisch uitzicht op de bergen rondom. We wandelen eerst een stuk naar beneden, gevolgd door een steile klim naar de bergkam met links van ons Oostenrijk en rechts Duitsland. Veel bloemen o.a. de roodbloeiende alpenroos. Het pad over de bergkam gaat steeds omhoog en weer naar benden, dus best pittig. Bovendien is dit een populaire wandeling. We zijn niet alleen. Dat maakt het wandelen op het smalle pad wat onrustig. De uitzichten maken het wel ruimschoots weer goed.

Na ca. 5 km wordt het rustiger. Het pad gaat nu steil naar beneden. Een lastig stukje. Veel stenen. We dalen 500 meter en zijn blij als we aankomen bij een terras waar we wat kunnen drinken en eten (Brotzeitplatte). Veel wandelaars hier. Gezellige sfeer. Het is inmiddels half twee en we hebben bijna 8 km gelopen.

We keren nu op een veel makkelijker, breder pad en op lagere hoogte weer terug naar Riezlern. We komen nu ook verschillende horeca gelegenheden tegen. Rond drie uur drinken we nog wat en nemen er een lekker stuk gebak bij. Heerlijk toeven hier.

In Riezlern doen we wat boodschappen in een supermarkt. Als we daarna weer bij de auto zijn staat de teller op 16 km. Opnieuw een prachtige tocht achter de rug op de warmste dag tot nu toe.

’s Avonds een lichte maaltijd bij een Italiaans restaurantje in Oberstdorf.

Overnachting: Oberstdorf, Ferienwohnung König-Denich

Foto's