• header2009 yellowstone

Dag 02 / Denver - Estes Park

Walmart, Celestial Seasonings en Boulder
De eerste stop is de Walmart, vlakbij de Super 8 waar we hebben geslapen. We kopen een koelbox (op wieltjes deze keer), bestek, wegwerpborden, wegwerpbekers, proviand, water en ijs. Daarna rijden we naar de theefabriek 'Celestial Seasonings' in Boulder. Eind jaren '60 is deze fabriek begonnen door een groep jongeren die kruiden plukten in de Rocky Mountains om er kruidenthee van te maken. Tegenwoordig is het in de USA de grootste specialist in thee. In de ontvangstruimte kunnen we al allerlei smaakjes thee proeven.

De tour is gratis en we hoeven niet lang te wachten voordat er een vertrekt. Eerst bekijken we een film over de theefabriek en dan krijgen we allemaal een haarnetje en bezoeken we de fabriek. Het is minder modern dan we hadden verwacht. Wel heel leuk: zwarte thee, groene thee, witte thee, rode thee, kruiden thee... Er is een afgesloten ruimte met de voorraad munt voor munt thee. Deze ruimte gaat alleen tijdens de tour even open, zodat de bezoekers de sterke aroma's kunnen ervaren. We gaan even binnen. De geur is heel sterk en het prikt aan de ogen. Je kan er niet lang in blijven staan. Na afloop van de tour lopen we nog even binnen in het winkeltje en kopen onze eerste souvenirs van deze vakantie. Na het bezoek aan de theefabriek rijden we naar het centrum van Boulder. Een gezellig plaatsje. We lopen er even rond en lunchen in een cafeetje.

Trail Ridge Road
Na Boulder rijden we via de snelste route naar Estes Park. We gaan naar het Rocky Mountain National Park via de Fall River Entrance. We rijden de Trail Ridge Road tot het Alpine Visitor Center. Een schitterende weg door berglandschap boven de boomgrens. Hoewel het al half juli is bloeien er veel planten. Vooral de grote gele bloemen van de alpine sunflower (old man of the mountain) zijn erg mooi. Onderweg stappen we uit als we twee 'Elks' zien. Een van de grootste hertensoorten van de wereld. Bij het Visitor Center lopen we even binnen. Daarna lopen we via de Alpine Ridge Trail naar de top. De wandeling is maar 0,3 mijl, maar best zwaar vanwege de ijle lucht. Op de top heb je een fantastisch uitzicht.

Barbecue
We rijden terug naar Estes Park en checken in bij Riverview Pines. Er staan barbecues en picknicktafels in het gras bij de Fall River. We doen inkopen bij de Safeway en zien in de verte het beroemde Stanley Hotel liggen (van de miniserie The Shining). Daarna gaan we lekker barbecuen. 's Avonds is er een vuurkorf aan bij de rivier.

Overnachting: Riverview Pines, Estes Park (family room, 3 queen bedden verdeeld over 2 kamers).

Klik hier voor de videorapportage van deze reis!

Foto's