• header2009 yellowstone

Dag 16 / Salt Lake City

Temple Square en The Gateway
's Morgens gaan we eerst naar Temple Square. We bezoeken het North Visitor Center, het Tabernacle en de Assembly Hall. De grote tempel bekijken we alleen van buiten. Alleen mormonen mogen in de tempel komen. Het ziet er allemaal heel verzorgd (mooie tuinen) uit en de mormoonse mensen (volgens de jongens opvallend veel mooie meisjes) zijn heel aardig. Als we uitgekeken zijn bij Temple Square gaan we met de TRAX naar The Gateway. De TRAX is een bovengrondse metro; gratis rond Temple Square en downtown. The Gateway is een shopping mall. Het is een autovrij gebied met groen, fonteinen en straatartiesten. Veel mooie winkels en speciaal voor Joost een grote Barnes & Nobles en voor Marianne een Forever 21. Chris en ik bezoeken ondertussen ook nog een kleine grocery shop in de buurt om de koelbox te vullen.

Public Library
Na het winkelen gaan we terug naar ons appartement om te eten. Dan rijden we met de auto naar de public library van Salt Lake City. Een architectonisch pronkstuk. Het is een heel mooi gebouw. Binnen en buiten lopen erg mooi in elkaar over. Op de begane grond zijn kleine winkels o.a. een comic book store, een walhalla voor Joost. We drinken wat in het café op de begane grond. We vragen een internetpas en kunnen gratis internetten. Ook gaan we naar het dakterras. Er is niemand. Mooi uitzicht op Salt Lake City en de bergen.

Tegenover de public library ligt de Salt Lake City and County Building. Een historisch mooi statig gebouw met veel groen er omheen. En een beeld met de Pledge of Allegiance er in gegraveerd. Opvallend is dat "under God" in deze versie nog ontbreekt. Toen we in de USA woonden en de kinderen de preschool bezochten, hebben ze de Pledge iedere morgen opgedreund, met de hand op het hart. Afwisselend mocht een van de kindjes dan flagholder zijn en voor de groep staan met de amerikaanse vlag...

Trolley Square
We lopen nog even rond, maar verder is er in deze omgeving niet veel te beleven. We rijden naar Trolley Square. Dit is een complex van meerdere gebouwen met luxe winkels. Vroeger waren dit garages voor streetcars. De streetcars zijn verdwenen en de sfeervolle bakstenen gebouwen zijn omgebouwd tot winkelcentrum. Het leek ons erg leuk, maar als we er doorheen lopen is er enorm veel leegstand en zijn er nauwelijks mensen. Is dit het gevolg van de crisis? Het heeft enorm veel potentie, maar blijkbaar zijn er te weinig bezoekers om het draaiend te houden. Jammer.

We gaan nog even sight seeen vanuit de auto. Salt Lake City is heel ruim opgezet. Brede straten, Veel ruimte tussen gebouwen en mooie huizen. Maar het mist een gezellig downtown en sfeer. We rijden o.a. langs de universiteit en langs Utah State Capitol. Daarna weer terug naar het appartement.

Met de TRAX gaan we weer naar The Gateway. Er is daar een gezellig gebied met veel restaurantjes. We eten lekker bij het sfeervolle McGrath's Fish House.

Overnachting: The Kimball Condominiums, Salt Lake City (3 kamer unit met keuken, 2 badkamers, wasmachine en droger)

Klik hier voor de videorapportage van deze reis!

Foto's