• header2009 yellowstone

Dag 06 / Cody - Canyon Village

Buffalo Bill Historical Center
Vanmorgen gaan we eerst naar het Buffalo Bill Historical Center in Cody. Het blijkt een fantastisch complex van musea over het Amerikaanse westen. Er zijn maar liefst vijf musea: Buffalo Bill Museum (over Buffalo Bill en het wilde westen), The Plains Indians Museum, The Whitney Gallery of Western Art, Cody Firearms Museum en The Draper Museum of Natural History. Zelf vind ik de musea over het wilde westen en over de indianen het leukst. Als je in Cody bent en ook maar enigszins geinteresseerd in de historie van amerika is dit Buffalo Bill Center een must see. We vermaken ons er heel goed en spreken een tijd af om te verzamelen. Ondertussen komen we elkaar wel tegen, maar we hoeven dan niet op elkaar te wachten.

Buffalo Bill Cody Scenic Byway
Rond het middaguur vertrekken we weer, hoewel we gerust nog een paar uur door hadden kunnen brengen in het complex. We rijden naar een deli en laten sandwiches inpakken voor onderweg. Dan vertrekken we uit het leuke plaatsje Cody. We nemen de snelste route naar Yellowstone; de Buffalo Bill Cody Scenic Byway. Bij het Buffalo Bill Reservoir zoeken we een picknickplaats voor de lunch. Een erg mooie omgeving. De hele route is trouwens heel erg mooi. We rijden via de East Entrance het Yellowstone National Park binnen. Dan komen we bij Lake Yellowstone. Een groot meer aan de linkerkant. Aan de rechterzijde van de weg zien we een kleiner meer waar de stoom vanaf komt. De eerste thermische activiteit die we zien. Mooi! Er zijn ook nog veel bloemen. We stoppen bij Indian Pond om de Storm Point Trail (2,3 mijl) te lopen. Het is een vlakke wandeling via Indian Pond naar Lake Yellowstone. Dan over grasvelden en een stuk bos weer terug. Veel bloemen, een prachtig uitzicht op Lake Yellowstone, een marmot en bisons zijn de beloning.

Grizzly Bear
We rijden verder richting Canyon Village. Gelijk de eerste opstopping voor bisons op de weg. We zien ook een groepje bisons de rivier overzwemmen! Het is superleuk om door Yellowstone te rijden. We maken een wandeling door de Mud Volcano Area. Indrukwekkend. Als we weer verder gaan zien we langs de weg een bever en even later op een parkeerplaatsje mensen wijzen naar de vallei. We stoppen en vragen wat ze zien...een Grizzly Bear. We zijn helemaal enthousiast. Net in het park en gelijk de eerste beer. Er is een mevrouw met een hele sterke telescoop. Ze laat ons allemaal door de telescoop kijken. Heel aardig! We blijven een hele tijd kijken. We hebben een goede grote verrekijker bij ons en nog wat kleinere verrekijkers, die nu heel handig zijn. Daarna weer verder naar Canyon Village. Wat een mooi park. We checken in en hebben twee western cabins. Daarna gaan we wat eten in het grote Canyon Lodge Cafeteria.

Marianne stelt voor om morgenochtend heel vroeg op te staan om de zonsopgang te zien en wildlife te spotten. Ook de jongens zijn hier gelijk voor te vinden. We kopen wat ontbijt- en lunch spullen in de winkel bij Canyon Village en bezoeken het Visitor Center. Daarna  terug naar de cabin. Op tijd naar bed en de wekker op 5.30 am.

Overnachting: Canyon Lodge & Cabins (2 western cabins met elk 2 queen bedden)

Klik hier voor de videorapportage van deze reis!

Foto's