• header2009 yellowstone

Dag 21 / Gunnison - Denver

We verlaten Gunnison. Vandaag keren we terug naar Denver. Morgenavond zullen we terugvliegen naar Brussel. Maar zover is het nog niet. We rijden door het mooie Colorado naar het kleine plaatsje Fairplay. We drinken en eten wat in het cafeetje Java Moose. Fairplay is een plaatsje in de vallei South Park. Een grote vallei in het hart van Colorado.

Een van de makers van de gelijknamige satirische televisieserie South Park komt uit een klein plaatsje in deze vallei. In de serie wonen Stan, Kyle, Kenny en Cartman in het bergdorpje South Park in de staat Colorado. Er wordt wel gezegd dat het plaatsje Fairplay model heeft gestaan voor het fictieve televisiedorp.

De jongens kijken vaak naar deze serie en ik mag het ook graag meekijken. Het is wel grof, maar dit satirische programma over de amerikaanse samenleving is zo over de top dat het ook heel grappig is.

Of ze er in Fairplay ook zo blij mee zijn weet ik niet, want er wordt nauwelijks verwezen naar het TV-programma. Alleen bij een souvenir winkel zien we een bord met Stan, Kyle, Kenny en Cartman.

In het plaatsje Fairplay bezoeken we South Park City. Dit is een openlucht museum: een nagebouwd/gerestaureerd goudzoekers plaatsje uit 1880.

In 1859 werd er goud ontdekt in de bergen rondom de vallei en binnen een paar maanden kwamen er hordes goudzoekers op af. Toen een aantal jaren later al het goud verdwenen was verlieten ze de dorpjes. Het werden ghost towns.

In het openlucht museum South Park City is een oud gold rush plaatsje nagebouwd. Een aantal gebouwen stonden er al. Andere gebouwen zijn vanuit ghost towns overgeplaatst naar deze locatie. Nu staan er 34 gebouwen langs een onverharde straat. Alle gebouwen zijn ingericht met authentieke meubelen en voorwerpen.

Het is heel erg leuk om hier rond te lopen. Je kunt alle gebouwen in. Je waant je echt in de negentiende eeuw. Er is bijvoorbeeld een oude school, met een volledig ingericht klaslokaal, een café, een drug store, een general store, een doctor's office, een dentist's office en nog veel meer. En alles ingericht! Ieder gebouw is een museum. Het is erg leuk en het is er helemaal niet druk.

Na deze leuke stop rijden we naar Denver. We slapen in een motel vlakbij Colorado Mills, een grote shopping mall in Lakewood aan de westkant van Denver.

We checken eerst in bij het motel en gaan dan nog even naar de mall. We eten in de Food Court. 

Overnachting: Comfort Suites Denver West/Federal Center (suite met 2 queen bedden en een double sofa sleeper)

Klik hier voor de videorapportage van deze reis!

Foto's