Dag 18 / Moab

Om 8 am hebben we een heerlijk ontbijt. Het ontbijt is gemaakt door Kerry, een van de twee gastheren van Mayor's House, en smaakt fantastisch. We hebben leuke gesprekken met andere gasten aan tafel over onze reiservaringen en over de plannen voor de dag. De andere gastheer, David, is ook erg aardig en laat ons later op de dag zijn verzameling stenen zien die hij slijpt in de schuur achter de Bed & Breakfast. Ze komen niet alleen uit de omgeving, maar hij verzamelt ze ook tijdens reizen of krijgt ze van gasten.

Canyonlands National Park
Na het ontbijt rijden we naar een Deli in Moab. We laten sandwiches inpakken voor de lunch. Dan rijden we naar Canyonlands National Park. Een prachtig rood gebied met canyons en tafelbergen uitgesleten door de Colorado River en door de Green River. We bezoeken het dichtstbijzijnde deel van het park: Island in the Sky. We rijden naar Grand View Point Overlook. Hier begint een trail met enorme mooie uitzichten over Canyonlands. Dit deel is door de Green River uitgesleten. Na ongeveer een mijl kunnen we niet verder en gaan we in de schaduw genieten van het uitzicht. Ongelooflijk hoe mooi het hier is. Dan lopen we weer terug. Ondanks de hitte genieten we enorm. Met de auto rijden we nog langs verschillende andere viewpoints. Bij sommigen stappen we even uit.

Dead Horse Point
Dan gaan we picknicken bij een overdekte picknickplaats in Dead Horse Point State Park. Dead Horse Point is het punt waarvandaan je een prachtige uitzicht hebt op een langgerekte lusvormige bocht in de Colorado River. Dit in het prachtige rode landschap van afgesleten tafelbergen. Erg mooi.

Daarna gaan we weer terug naar Moab. We kopen bij de supermarkt eten voor de barbecue. We mogen de gas barbecue bij het Bed & Breakfast gebruiken. Eerst gaan we zwemmen en aan het eind van de middag barbecuen. Bij het zwembad staat een picknicktafel die we mogen gebruiken. 's Avonds lezen we wat en kijken de jongens een film op de mega grote TV in ons bunkhouse.

Overnachting: Mayor's House Bed and Breakfast, Moab (bunkhouse met 4 queen bedden, keukenhoek, bar en tv-hoek)

Klik hier voor de videorapportage van deze reis!

Foto's