• header2009 yellowstone

Dag 15 / Jackson - Salt Lake City

We gaan vandaag eerst naar de fotowinkel van de fotograaf die gisteren onze boot heeft gefotografeerd en gefilmd. De mensen in de winkel weten gelijk wie we zijn. Ze hebben allemaal het filmpje al gezien van ons avontuur. Het gebeurt niet iedere dag dat een hele lading toeristen omslaat bij het raften. Als we de video willen kopen kost het 25 dollar. We proberen nog af te dingen. We hebben tenslotte een hoge amusementswaarde als ze het filmpje in de winkel vertonen. Maar we krijgen geen korting. De foto's kopen we niet. Te duur. Het filmpje wordt op een van onze mp3 spelers gezet en dan vertrekken we weer.

De volgende stop is het kantoor van Lewis & Clark Expeditions. Ik wil graag een verklaring dat ik een safety strap had gebruikt om mijn bril te beschermen bij het raften. zodat ik de bril misschien vergoed krijg van de verzekering. Het meisje achter de balie weet niet goed wat ze moet doen en dan stelt Chris voor dat wij de tekst schrijven en zij een handtekening en stempel van de winkel erop zet. Daarmee gaat ze akkoord (we hebben later de bril voor een groot deel vergoed gekregen).

Raspberry Festival
Dan verlaten we Jackson op weg naar Salt Lake City. Het is een lange maar mooie rit via Bear Lake.  We stoppen in Garden City. Daar is het Raspberry Festival aan de gang. De oogst van de raspberries wordt gevierd. Er is een markt met lokale producten met natuurlijk ook raspberries. We lopen er rond en kopen een paar doosjes raspberries. Heerlijk. Bij een cafeetje eten we buiten bij een picknicktafel in het gras. Zoete roze raspberry shakes, hamburgers, frietjes en chicken sandwiches.

We verlaten Garden City en stoppen nog bij een viewpoint om Bear Lake van boven te zien. Het is een mooi gebied waar we doorheen rijden. In de buurt van Salt Lake City bezoeken we een Walmart. Ik koop nog een zonnebril op sterkte. De bril die ik gisteren had gekocht is voor gewoon kijken prima, maar als ik iets wil lezen is hij niet sterk genoeg. De zonnebril kan ik er dan overheen plaatsen. Het is wat behelpen, maar dan kan ik de kaart weer lezen. De sterkte van de brillen die ze 'over the counter' verkopen gaat niet verder dan +3,5 en mijn ogen zijn slechter :-(

Eind van de middag komen we aan in Salt Lake City. Niet zo'n grote stad zo op het eerste gezicht. We hebben een heel fijn appartement tegenover Temple Square. Twee slaapkamers, woonkamer, twee badkamers, een ruimte met wasmachine en droger, een goede keuken met afwasmachine. Ik verzamel het wasgoed en laat de machine draaien. Daarna doen we wat inkopen bij een supermarkt en halen wat wijn bij een liquor store.

's Avonds lopen we naar Temple Square. We bezoeken de repetite van het Mormon Tabernacle Choir in de Conference Center. Er is ook een gastkoor.

Overnachting: The Kimball Condominiums, Salt Lake City (3 kamer unit met keuken, 2 badkamers, wasmachine en droger)

Klik hier voor de videorapportage van deze reis!

Foto's