• header2009 yellowstone

Dag 11 / West Yellowstone

Grizzly & Wolf Discovery Center
Vanmorgen gaan we eerst West Yellowstone verkennen. Er is een erg leuke boekenwinkel, The Bookworm, met een enorme verzameling nieuwe en tweedehands boeken en heel veel boeken over de lokale omgeving. Niet heel georganiseerd, maar erg leuk om lekker rond te snuffelen. We lopen ook wat souvenir winkeltjes binnen en drinken daarna wat bij een cafeetje. Chris koopt ook nog een hoedje met horregaas tegen de muggen. Dan lopen we naar het Grizzly & Wolf Discovery Center. We bekijken de beren, de wolven en de tentoonstelling. Leuk, maar de dieren in het wild zijn toch vele malen leuker. Het leukst is de test met vuilnisbakken. De zogenaamde 'bear proof trash containers' zijn getest door een groep beren en het resultaat is tentoongesteld. Erg grappig al die ingedeukte en opengebroken containers.

Grand Prismatic Spring
We vertrekken daarna weer naar Yellowstone en lunchen op de picknickplaats bij Madison. Daarna rijden we naar de trailhead van de Fairy Falls Trail, 1 mijl ten zuiden van Midway Geyser Basin. We volgen dit pad tot we aan de linkerkant van het pad op de heuvel kunnen klimmen. Er is geen officieel wandelpad naar boven, maar vele anderen zijn ons voor geweest en dat is te zien. Het is even klauteren, maar dan hebben we een prachtig uitzicht op de Grand Prismatic Spring. Echt heel erg mooi, felblauw water en oranje oevers. We blijven hier een tijdje om het goed in ons op te nemen.

Upper Geyser Basin
De volgende stop is Upper Geyser Basin. De meest bekende plek van Yellowstone met de Old Faithful Geyser. We komen rond 4 pm aan en het is nog erg druk bij de parkeerplaats. We gaan eerst naar het Visitor Center voor een lijst met verwachte eruptie tijden van de meest voorspelbare geysers. De uitbarsting van de Daisy Geyser wordt over 15 minuten verwacht, dus daar lopen we eerst heen. We lopen vlot door en als we er zijn wordt het heel donker. Het begint een beetje te regenen en het ziet er naar uit dat we een hoosbui krijgen... We zien veel toeristen rechtsomkeer maken.

Daisy Geyser, Grotto Geyser, Riverside Geyser
Met een kleine groep blijven we wachten en na een minuut of vijf begint het spektakel. Wat een mooie grote geyser. Erg leuk zo'n uitbarsting. Als het is afgelopen lopen we verder. Het is nog steeds dreigend weer, maar het zet nog niet door. We lopen naar de Grotto Geyser, die behoorlijk actief is. Daarna naar de Morning Glory Pool, ook wel Fading Glory pool genoemd, omdat de kleuren zijn vervaagd. Dan lopen we weer terug en zien een uitbarsting van een geyser bij de rivier. Het is de Riverside Geyser. We lopen er heen en we zijn er helemaal alleen. We hebben echt veel geluk, want deze geyser gaat maar eens in de 5-7 uur. Hij spuit schuin omhoog. Erg mooi. Het park lijkt helemaal verlaten. Is iedereen voor het dreigende weer gevlucht?

Grand Geyser
We lopen weer verder en dan zien we veel mensen zitten. We zijn dus toch niet alleen. Bij de Grand Geyser (een van de grootste geysers van Yellowstone) zijn mensen al lang aan het wachten (sommigen al uren, met dekentjes). Deze geyser gaat eens in de 7 uur, maar het kan ook veel langer duren. We horen dat hij nu lang op zich laat wachten. We zoeken ook een plaatsje op de banken en we hebben ongelooflijk veel geluk, want nog geen vijf minuten later volgt de uitbarsting. Dat is een geweldige ervaring, niet alleen vanwege de fantastisch hoge fontijn en het vele stoom, maar ook vanwege de enthousiaste reactie van het publiek. Hij spuit een minuut of tien en dan denken we dat het klaar is. Maar iemand roept dat er nog een uitbarsting komt. We blijven wachten en dan begint het spektakel van voor af aan. Nog hoger dan de eerste uitbarsting. Wauw, wat een energie zit er in de aarde. We zijn helemaal enthousiast.

Old Faithful
Dan lopen we naar de Old Faithful Lodge om wat te gaan eten. We zijn snel aan de beurt, want het is al wat later. Na het eten gaan we op de verandah van de lodge lekker uitbuiken in de schommelstoelen. We hebben zo ook een goed uitzicht op Old Faithful. We kijken tegen de laagstaande zon in en als Old Faithful uitbarst geeft dat een heel mooi effect. Als klap op de vuurpijl zien we ook nog een prachtige regenboog als we bij de parkeerplaats komen, waar onze auto nu helemaal alleen staat. En de dag is helemaal compleet als op weg naar West Yellowstone de zon prachtig oranje wordt boven de Midway en Lower Geyser Basins.

Morgen verlaten we Yellowstone Park. Het was een geweldige ervaring! 

Overnachting: Alpine Motel, West Yellowstone (Kitchen Unit met 2 queen bedden en een double sofasleeper)

Klik hier voor de videorapportage van deze reis!

Foto's