• header2009 yellowstone

Dag 17 / Salt Lake City - Moab

Moab
We vertrekken uit Salt Lake City en nemen de snelste weg naar Moab. Het is een mooie route. In Price maken we een stop. We gaan heel even de Walmart binnen (altijd leuk en de koelbox moet gevuld blijven) en vervolgens naar de Big Moe's Bakery voor koffie met cookies. Daarna rijden we in een keer door naar Moab. Het landschap verandert. Was het in de buurt van Salt Lake City nog behoorlijk groen, bij Moab is het vooral rood steen. We hebben vorig jaar ook al het nodige rode steen gezien in Zion Park, Bryce Park en Monument Valley, maar hier is het nog roder. We zijn nog te vroeg om in te checken, dus we gaan eerst naar het Visitor Center. Daarna lunchen we in een italiaans restaurantje.

Vervolgens rijden we naar het Mayor's House Bed & Breakfast. Niet ver van het centrum. We worden gastvrij ontvangen en krijgen een korte rondleiding door de tuin en langs het zwembad. We slapen in het bunkhouse. Een hele grote ruimte, iets lager dan de begane grond. De ramen kijken nog net uit op het grasveld. Deze enorm grote ruimte is een beetje donker, maar heerlijk koel. Er staan vier queen bedden in en er is een grote zithoek, bar en keuken. De douche is heel groot, met twee douches achter één gordijn. De kinderen worden enorm melig en fantaseren over allerlei soorten orgies die in deze ruimte gehouden zouden kunnen worden.

Delicate Arch
We nemen gelijk een duik in het zwembad. Heerlijk bij deze hitte. Rond 6 pm rijden we naar Arches Park. Wellicht kunnen we Delicate Arch bij zonsondergang nog zien. De eerste indruk van Arches Park is overweldigend. Prachtig die enorme rode muren van steen vlak na de ingang. De wandeling naar Delicate Arch is best zwaar. Het is heel warm en nog een flinke klim. Bovendien lopen we flink door, want we willen niet te laat komen. We worden beloond. De boog is fantastisch mooi. Er zijn al heel wat mensen die op een soort natuurlijke tribune naast elkaar zitten met camera's in de aanslag. Heel grappig. Het lijkt wel een theater. Iedere keer gaan er mensen onder de boog staan voor de foto, die vervolgens weer plaats maken voor de volgende groep. Ik hoop wel dat er ook een moment komt dat niemand onder de boog staat.

En dat gebeurt ook. Als de schaduw dichterbij komt en de kleur van de boog heel rood is gaan de mensen weg en staat de boog helemaal alleen in al zijn glorie te pronken voor het publiek. Iedereen is aan het filmen of maakt foto's. Het is ook echt mooi. En dan valt de schaduw over de boog. De mooie oranje-rode kleur is weer gewoon roze. Maar zelfs nu is hij nog erg mooi.

's Avonds halen we wat eten bij de supermarkt en maken een makkelijke maaltijd in ons Bunkhouse. 

Overnachting: Mayor's House Bed and Breakfast, Moab (bunkhouse met 4 queen bedden, keukenhoek, bar en tv-hoek)

Klik hier voor de videorapportage van deze reis!

Foto's