• header2009 yellowstone

Dag 05 / Cheyenne - Cody

Frontier Days Pancake Breakfast
We kunnen vanuit ons hotelraam de voorbereidingen zien voor het Pancake Breakfast. Van 7 am tot 9 am wordt er op Depot Square een gratis ontbijt geserveerd, bestaande uit 'Flapjacks' met stroop en een dikke plak ham. Daarbij koffie of melk. Als we om 7 am het hotel uitlopen om naar het plein te gaan is het al een drukte van belang. Er staat een lange rij, die door een paar straten slingert. De mensen zijn enorm vrolijk en er worden veel grappen gemaakt. De rij loopt snel door en we zijn al snel aan de beurt voor ons ontbijt. Het is fantastisch georganiseerd. Alle onderdelen van het ontbijt worden door iemand anders uitgereikt. Achtereenvolgens krijg je een bord, flapjacks, stroop, boter, ham, koffie of melk, lepeltje voor de koffie, suiker, melk.

Als we alles hebben zoeken we een plaatsje op de banken die op het plein staan. Al snel raken we in gesprek met wat andere mensen op de bank die nieuwsgierig zijn waar we vandaan komen. Ook de 'cowboys' die de pannenkoeken bakken zijn erg leuk. De pannenkoeken worden in de lucht gegooid en opgevangen door jongens met dienbladen. Het gaat achter elkaar door. Er worden zo'n 100.000 pannenkoeken gebakken.

Na dit leuke ontbijt pakken we de spullen en vertrekken naar Cody. Dit is een lange rit door eindeloze grasvlaktes. Mooi vind ik het, hoewel anderen het misschien saai vinden. Af en toe zien we ook een pronghorn. We lunchen in een café met de mooie naam 'Ghost Town Fuel Stop & Restaurant'‎ bij Casper. Een stuk voorbij Casper wordt het mooi. Uit de grasvlaktes verrijzen bergen waar we recht op af rijden. Het stuk voor Thermopolis is een mooie route. Het is hier bergachtig en de weg loopt langs de Wind River.

Thermopolis
In Thermopolis bezoeken we het Hot Springs State Park. Onze eerste kennismaking met Hot Springs. Het is er mooi en vanaf de swinging bridge over de Big Horn River hebben we een prachtig uitzicht op de Rainbow Terraces. We rijden ook even voorbij het State Park en zien daar in de verte onze eerste bisons. We zijn helemaal enthousiast, maar weten dan nog niet dat het in Yellowstone nog vele malen indrukwekkender zal worden...

Cody
Als we in Cody aankomen gaan we eerst naar het Big Bear Motel waar we een family suite hebben geboekt. We pakken de spullen uit en gaan daarna naar Cody voor de gunfight bij het Irma hotel. Er zitten en staan al heel wat toeristen. Eigenlijk valt het wat tegen. Het is nog het leukst om het publiek te bekijken. Daarna gaan we wat winkelen en 's avonds eten we heel lekker bij Adriano's Italian Restaurant.

Overnachting: Big Bear Motel, Cody (family suite met 2 queen bedden en een bunkbed)

Klik hier voor de videorapportage van deze reis!

Foto's