• 2018 header7

Dag 01 / Amsterdam - Salt Lake City

Vliegreis (Amsterdam - Dallas - Salt Lake City)

We vliegen vandaag met American Airlines via Dallas naar Salt Lake City. Joost brengt ons heel lief naar Schiphol. Dan is het aanschuiven in de rij. Het is druk, maar alles verloopt voorspoedig en keurig op tijd vertrekken we half elf naar Dallas. We hebben (tegen een meerprijs) twee plaatsen met extra beenruime. Het is toch ruim 9 uur vliegen.

In Dallas loopt het supervlot door. Ze hebben APC kiosken (Automated Passport Control) wat erg handig werkt. Paspoort scannen, vingerafdrukken, fotootje en wat vragen beantwoorden. Hij spuugt voor ons allebei een bonnetje uit waarmee we naar de Customs Officer kunnen. Helemaal geen rijen! Dan de koffer en koelbox van de band, opnieuw security en bagage weer afgeven.

Met de skylink (treintje) naar de volgende gate. Beetje rondlopen en wat eten en dan alweer de volgende vlucht naar Salt Lake City. Ze roepen om of er een stel is die hun plaatsen wil ruilen voor twee plaatsen in de exit row. Dat willen we wel en zo hebben we op de tweede vlucht ook extra beenruimte.

Auto ophalen (Advantage)

We zijn om half zeven in Salt Lake City. We hebben een midsize SUV gehuurd bij EuropCar (€ 685,- via autoeurope.nl). In Amerika is dit Advantage. Een shuttlebus brengt ons vlot naar het kantoortje. Daar duurt het lang. Er is maar één medewerkster en er zijn drie klanten voor ons. En met iedere klant is ze al snel een kwartiertje bezig. We worden wel heel prettig geholpen en krijgen een Mitsubishi Outlander Sport mee. Om 9 pm zijn we in ons motel.

Overnachting: Salt Lake City, Comfort Inn Downtown