Dag 07 / Silver Gate

Na een ontbijtje met gebakken eieren in de cabin, rijden we om half zeven vanuit Silver Gate naar Yellowstone. De eerste bison zien we al direct voor het winkeltje van onze cabin verhuurder. Hij staat keurig naast een metalen bison en wat andere metalen beestjes die ze te koop hebben. Grappig!

We rijden door Lamar Valley. Mooi zo vroeg in de morgen. We zien pronghorns en bisons. Rond half acht zijn we bij de Yellowstone River Picnic Area. Daar parkeren we de auto en gaan lopend verder. Eerst een stukje hoog boven Yellowstone River, daarna de Specimen Ridge.

Hike Specimen Ridge

We komen al snel wildlife tegen. Eerst één bighorn sheep, maar even later zien we er meer en volgen er ook twee schattige baby bighorn sheep. Deze kleintjes zijn niet bang en blijven op een steen kijken als we voorbij lopen. Even later een dikke marmot op een steen, die ook rustig blijft zitten. Later op de Specimen Ridge zien we heel veel pronghorns.

We lopen 10 kilometer heen en stijgen ruim 500 meter. Prachtige uitzichten om ons heen. In de verte zien we Mount Washburn. Er zijn heel veel bloemen: lupines, geranium, allerlei gele bloemetjes en het mooie roze bitterroot (Montana's state flower). In de verte grote kuddes bisons. Het lijkt of we helemaal alleen zijn in het grote Yellowstone.

Als na 10 kilometer de trail weer naar beneden gaat besluiten we om te keren. Het is nu midden op de dag en best warm. En we worden steeds meer belaagd door vliegen. Gisteren hebben we bij de Walmart muskietennetjes gekocht om over je gezicht te doen. Die komen nu van pas. Het scheelt echt!

Op de terugweg zien we nog meer bighorn sheep met kleintjes (of is het dezelfde kudde als op de heenweg). En de marmot zit nog steeds (of alweer) op zijn steen. We zijn om 3.15 pm weer bij de auto. We rijden terug naar de cabin. Onderweg zien we nog een coyote.

Trout Lake / Buck Lake

We eten vroeg in het Trout Dinner Café in Silver Gate en rijden daarna Yellowstone weer in naar de trailhead van Trout Lake voor een rondje om het meer. Heerlijk rustig daar aan het begin van de avond. Alleen wij en nog twee vissers. We zien otters zwemmen, maar ze komen het water niet uit. Bij de inlet zwemmen heel veel dikke forellen. We lopen ook nog even naar Buck Lake door een zee van bloemetjes. Deze twee meertjes vinden we erg leuk.

Rond 8 pm rijden we weer naar de cabin. Het bezoek aan Yellowstone was weer fantastisch. We merken dat het ieder bezoek weer drukker is op de wegen, maar zodra je aan de wandel gaat heb je het rijk voor je alleen!

Overnachting: Silver Gate Lodging, Whispering Pines Cabin

Foto's