Dag 16 / St. Mary - Missoula

We zijn om kwart voor zes wakker. Eigenlijk waren we van plan te ontbijten in het restaurant van de Rising Sun Motor Inn, maar omdat het zo vroeg nog niet open is vertrekken we al om kwart over zes naar de Logan Pass, het hoogste punt van de Going-to-the-Sun Road en tevens het drukst bezochte deel van Glacier Park.

Logan Pass / Hidden Lake Overlook

We zijn al voor zevenen op de parkeerplaats van Logan Pass en hebben nog alle ruimte om te parkeren. We hebben in 2013 de wandeling naar de Hidden Lake Overlook gedaan en deze willen we nu nog eens doen. Het is een korte wandeling (heen en terug samen 4,5 km), voor een deel over houten boardwalks. Er zijn enkele delen die nog niet sneeuwvrij zijn. En zo vroeg is het nog echt ijs, dus glad! Wandelstokken blijken ook hier heel handig.

Het is nog heel rustig, er zijn maar een paar andere wandelaars. Het vroege zonlicht kleurt de bergen erg mooi. Hidden Lake zelf ligt nog in de schaduw. We blijven een tijdje in alle rust genieten van het uitzicht en turen naar de bergwanden om dieren te spotten. En dan ineens komt er heel rustig een mountain goat aanlopen op de overlook. Hij staat vlak voor mijn neus stil op een groot rotsblok. Hij poseert gewoon even voor de foto. Daarna loopt hij heel kalm weer verder. Wat leuk was dat. We lopen weer terug naar de auto. Nu komen ons al veel mensen tegemoet. Als we rond half negen weer bij de parkeerplaats komen staat die al helemaal vol.

Lake McDonald Lodge

We maken een ander blij met onze parkeerplaats en rijden weer verder over de Going-to-the-Sun Road naar de westzijde van Glacier Park. We slaan af naar de Lake McDonald Lodge. Wat een leuke en sfeervolle plek voor een ontbijt. Niet goedkoop, maar heel gezellig. We nemen nog even een kijkje bij het meer aan de achterkant van de lodge. Dit was vroeger de voorzijde, toen de gasten per boot aankwamen.

Flathead Lake

Rond half elf verlaten we Glacier Park dan toch echt. We hebben er genoten van de prachtige wandelingen. We rijden via de westzijde (mooi) van Flathead Lake naar Missoula. Onderweg nog een korte stop bij de Starbucks in Polson.

Missoula

We zijn rond twee uur in Missoula en rijden eerst naar de Southgate Mall. We kopen o.a. een nieuwe wandelbroek voor Chris. Gisteren is zijn andere broek gescheurd door een scherpe rots. Daarna rijden we naar de laundry voor een wasje. Terwijl de wasmachine draait rijden we naar de nabij gelegen Super 8 om in te checken. Daarna weer terug naar de laundry. Vervolgens vullen we onze voorraden weer aan bij Albertsons (naast de laundry). We zijn lekker efficient bezig.

BBQ Pattee Canyon Picnic Area

Aan het begin van de avond rijden we naar de Pattee Canyon Picnic Area net buiten Missoula. Er staan picnic tafels en we kunnen hier barbecuen. Heerlijke maaltijd, lekker in de natuur. Zo fijn dat dat in Amerika bijna overal kan. Veel herten hier ook. Ze staan in de buitenwijken in de voortuintjes gras te eten.

Overnachting: Super 8 Missoula / Brooks Street

Foto's