Dag 09 / Red Lodge - Lewistown

Vandaag reizen we verder door Montana. Ons einddoel is Lewistown. De laatste grotere plaats in de buurt van de Upper Missouri River Breaks waar we morgen naar toe willen. We rijden via highway 78 (Beartooth Front Scenic Drive) naar Interstate 90. Een mooie route: prachtige groene heuvels met daarachter de besneeuwde bergen.

Graycliff Prairie Dog Town State Park

Bij Columbus een stukje Interstate en bij Big Timber er weer af richting Harlowton. Onderweg nog een erg leuke stop bij Graycliff Prairie Dog Town State Park. Het parkje ligt vlak langs de snelweg. Als we aan komen rijden zien we heel veel prairie dogs met hun kopjes uit hun holletjes. En als we de deur van de auto opendoen komt ons het gepiep tegemoet. Ze waarschuwen elkaar voor naderend gevaar. Wat een alerte beestjes. Wel nog lastig te fotograferen, want zodra je te dichtbij komt schieten ze weer onder de grond. Leuke stop!

Harlowton

In Harlowton lopen we de typisch amerikaanse Main Street op en neer. We hadden hier wat willen drinken, maar de weinige horeca gelegenheden die er zijn, zijn gesloten op zondag. We zien een groot bord met TRUMP erop. We hebben die in deze regio al vaker gezien.

Lewistown

We rijden door naar Lewistown. Eerst naar het centrum waar we om 12.30 pm de auto parkeren voor het Poormans Café. Dit is open, we zien meerdere mensen zitten. Als we binnenkomen zegt de serveerster dat ze alleen ontbijt serveren op zondag. Ze gaan om 1 pm weer dicht. We hebben een half uur, voldoende tijd, voor een lekker ontbijtje. Het is een hele grote ongezellige ruimte, bijna kantine-achtig, met hertenkopen aan de muren, waar locals op zondagmorgen uitgaan om te ontbijten. Het eten is goed.

We rijden vervolgens naar de Super 8, waar we overnachten. Ze hebben een coin laundry. Handig, we wisselen dollars voor quarters en doen onze was. Rond 3 pm gaan we weer op pad. We doen eerst boodschappen bij de Albertsons voor twee keer barbeque.

Ghost Town Kendall

Dan rijden we naar Kendall, een ghost town, ten noorden van Lewistown. Mooie omgeving hier. Heel groen, heuvels, veel landbouw met grote rollen opgerold hooi her en der verspreid over de velden, karakteristieke graanschuren. De ghost town ligt bij een voormalige goudmijn. Er staat niet veel meer overeind. Wat restanten van stenen gebouwen (bank, general store), een mooie gazebo en een primitief kerkje met houten bielzen ervoor, waar de kerkgangers op zaten. Leuk en precies zoals je wel eens in de speelfilms ziet.

Judith Peak / BBQ

Vervolgens rijden we naar Maiden, ook een ghost town, maar dit stelt helemaal niets voor. Onderweg (in Hilger) zien we wel hele sfeervolle oude gebouwen. Vlakbij Maiden ligt Judith Peak, een van de hogere toppen hier. We klimmen met de auto over een grindpad naar boven. Op de top hebben we uitzicht rondom. Het is wat heiig, maar het is leuk om over het (lege) land heen te kijken richting de Missouri River. Het land waar Lewis en Clark doorheen zijn gevaren en waar de Nez Perce Indianen doorheen zijn gevlucht op weg naar Canada (40 km voor de grens met Canada hebben ze zich overgegeven).

Het is inmiddels al over zessen. We zien twee houten flonders liggen. Daar kunnen we op zitten. We besluiten hier te barbequen, we hebben alles bij ons. Het is heerlijk weer, er zijn hier geen insekten en de views zijn prachtig. Wat willen we nog meer. Met een aluminium bakje en makkelijk aan te steken houtskool bakken we snel wat zalm. Samen met sla, brood en geroosterde tomaten een heerlijke, gezonde maaltijd.

We koelen de bbq weer af door er voorzichting een flesje water erover heen te gieten (stoom). We gieten na enige tijd het hete water af en herhalen het nog eens. Dan wikkelen we het bakje met afgekoelde kolen in aluminiumfolie. We nemen het mee in de auto, om weg te gooien bij het motel.

We rijden terug naar het motel. Helaas geen internet, wegens een storing. Het wordt niet verholpen, want het is zondag. En de firma die erover gaat is op zondag gesloten.

Overnachting: Super 8 Lewistown

Foto's