Dag 05 / Yellowstone

We beginnen de dag met Old Faithful. Eén uitbarsting rond 6 am (ik ben wakker, Chris slaapt nog) en de volgende iets na 7.30 am. Tussen de uitbarstingen door ontbijten we op de kamer en pakken we de boel weer in.

Hike Sentinel Meadows / Fairy Falls / Grand Prismatic Spring / Goose Lake

We rijden naar de Fountain Flat Drive en parkeren de auto aan het einde van de weg. We gaan een loop hike doen. Een combinatie van de Sentinel Meadows Trail en de Fairy Falls Trail.

We beginnen in de Sentinel Meadows. Eerst langs de Firehole River, vervolgens door grote grasvlaktes met hier en daar thermische activiteit. Af en toe herten in de verte. We komen niemand tegen. Als na een aantal kilometer het pad afwijkt van de track in mijn Garmin probeer ik Chris ervan te overtuigen dat we de track een stukje moeten volgen dwars door de natuur, naar een warme spring die we in de verte zien. De track zou namelijk voeren langs restanten van een oud badhuis (The Queen’s Laundry). Chris loopt mee; hij heeft geen idee waar ik het over heb. Maar het klopt. Bij de spring staat de cabin! Althans het onderste deel ervan. Ik ben helemaal enthousiast. Chris moet om mijn fanatisme lachen. We blijven niet lang, want er zijn veel steekvliegen die ons belagen als we stilstaan.

We lopen weer terug naar het pad en lopen weer verder langs een jong naaldbos en daarna weer door open velden. Het begint wat harder te waaien en we hebben geen last meer van insecten, dus tijd voor wat druiven onder een boom.

We lopen verder richting de Fairy Falls. Maar eerst een klein omweggetje naar de Imperial Geyser. We komen bij een uitzonderlijk mooi oranje riviertje en volgen dit naar boven. Even later zien de de geyser. Wow! Een felblauwe pool met een wild spuitende geyser. Aan de randen oranje en heel lichtgroene bacteriematten. Achter de geyser nog wat mudpotten. We zijn er alleen en lunchen hier. Schitterend mooi!

We lopen verder en niet veel later zijn we bij de Fairy Falls. Hier zijn meerdere mensen die van de andere kant zijn gekomen. Een hoge waterval die in een rechte lijn van een grijze rots naar beneden valt.

Vanaf de waterval lopen we over een wat saaier grindpad door het bos naar de nieuwe overlook over de Grand Prismatic Spring. Hij lijkt feller blauw dan ooit. Prachtig!

Dan lopen we weer terug naar de auto. Nog een flink aantal kilometers over een breed (fiets)pad. We passeren Goose Lake waar we nog een korte stop houden voor een snack. Rond half vier zijn we weer bij de auto.

Lake Lodge

We rijden via Madison en Hayden Valley naar de Lake Lodge. Weinig wildlife. Wat bisons in de verte. Veel verkeer.

We slapen in een van de geelgekleurde cabins die voorheen hoorden bij het Lake Hotel, maar nu onder de Lodge vallen. We vinden de rustieke lodge aan het meer heerlijk. Veel rustiger dan die bij Old Faithful, een hele prettige sfeer en een prachtig uitzicht.

Na het eten (lekkere spinach pie) nog wat nagenieten in een schommelstoel op het deck.

Overnachting: Yellowstone, Lake Hotel, Lake Cottage

Foto's