• 2018 header7

Dag 23 / Bellevue - Salt Lake City

Gisteravond was ik nog even wat aan het lezen over het wat onbeduidende plaatsje Bellevue waar we geslapen hebben en waar we hebben gesproken met de vrouw van de Mayor. De vorige burgemeester blijkt in 2012 zijn ex-vrouw te hebben vermoord. Vervolgens heeft hij zelfmoord gepleegd. En in 2003 heeft een 16-jarig meisje haar beide ouders vermoord in dit zo vredig uitziende plaatsje.

Perrine Bridge / Base Jumpers

Vandaag rijden we weer naar Salt Lake City, want morgen vliegen we hier vandaan weer naar huis. We rijden eerst naar Twin Falls. Daar bekijken we de indrukwekkende Perrine Bridge over de diepe kloof waar de Snake River door stroomt. Spectaculair zijn de base jumpers die van de brug springen. Voordat de parachute openklapt maken ze vaak nog een hele salto gedurende hun vrije val. Daarna komen de meesten keurig neer in een veld naast de brug. Een landt in de bosjes.

Shoshone Falls

We rijden verder naar de Shoshone Falls. Hier moeten we 3 dollar betalen. Maar dat blijkt goed besteed. Het terrein rondom het parkeerterrein is mooi aangelegd. Goede viewpoints en een mooi grasveld met picnic tafels. De watervallen zijn prachtig. Ook een mooie regenboog erboven. Leuke stop. We hebben lol om een man die met een statief en een enorme camera een piepklein watervalletje langs de toegangsroute aan het fotograferen is.

Shopping Mall Station Park in Farmington

Drie uurtjes interstate later stoppen we bij het winkelcentrum Station Park in Farmington (ten noorden van Salt Lake City). We waren hier eerder in 2016. Er is een Nike Factory Store. Ik koop een paar afgeprijsde sportschoenen. We lunchen er heel lekker bij Kepén tea + salads. We maken een praatje met de manager. Hij komt uit Venezuela, maar kon daar niet blijven omdat hij ooit tegen Chavez had gestemd. Hij vertelt enthousiast over dit nieuwe concept om thee, salades en wraps te verkopen.

We winkelen nog even verder in een Barnes & Noble in de buurt. Altijd leuk, een bezoekje aan deze mooie boekenwinkel. En we halen de auto door een wasstraat. Hij was zo vreselijk vies geworden.

Daarna rijden we naar ons laatste motel van deze vakantie en halen alle bagage en losliggende spullen uit de auto. Een hoop kan weg en daarna pakken we de koffer en koelbox voor een deel weer in. Morgenochtend de laatste spulletjes erbij. Het motel heeft ook een ‘business center’ waar we de boardingpassen voor morgen kunnen uitprinten.

Ensign Peak Trail

Aan het begin van de avond doen we nog een laatste wandelingetje deze vakantie. We rijden naar de Ensign Peak Trail in een hoger gelegen deel van Salt Lake City. Een wandeling van anderhalve kilometer met ruim 100 meter hoogteverschil. Bovenop de heuvel (Ensign Peak) hebben we uitzicht over de hele stad. Mooi, maar mooier waarschijnlijk als er niet zoveel smog was van de wildfires in de buurt. In 1847 beklom Bringham Young (een van de eerste leiders van de mormoonse kerk) deze heuvel met een aantal pioniers. Dit leidde tot het besluit om zich in deze vallei te settelen.

Sizzler

Dan willen we nog wat eten. We rijden eerst downtown. Ongezellig, veel dicht, veel zwervers. Dit gaat hem niet worden. Chris zegt terloops dat hij wel zin zou hebben in eten bij een Sizzler. Toen de kinderen klein waren en we een paar jaar in Amerika woonden, kwamen we er graag vanwege de saladbar. Ik zoek in de Garmin en jawel, in Salt Lake City is een Sizzler! We rijden er naar toe en nemen allebei voor 10 dollar de all-you-can-eat unlimited salad bar. Heerlijk smikkelen. Sommige dingen veranderen niet.

Overnachting: Salt Lake City, Comfort Suites Airport

Foto's