• 2018 header7

Dag 08 / Silver Gate - Red Lodge

Beartooth Pass

We nemen vandaag weer afscheid van Silver Gate. We vertrekken rond half acht naar de Beartooth Pass. We hebben deze spectaculair mooie weg al een aantal keer gereden. Dit keer lijkt hij mooier dan ooit. Groener en veel sneeuwvelden. We maken een korte stop bij het bordje Bear’s Tooth. Hier is (in de verte) de puntige rots te zien die lijkt op een berentand en die de naam van deze pas heeft bepaald. Op de top van de pas is een hardloopwedstrijd gaande. We rijden de lopers tegemoet, dus ik doe mijn raampje open en moedig ze aan. Velen zwaaien terug. Dappere deelnemers om op deze hoogte hieraan deel te nemen!

Hike Lost Lake / Broadwater Lake

We rijden aan de andere kant van de pas naar Lake Fork Trailhead. We parkeren de auto en starten de hike langs de wildstromende Rock Creek. Het plan is om te lopen naar Black Canyon Lake. Onderweg zullen we nog twee andere meertjes aandoen: Broadwater Lake en Lost Lake.

We lopen vrij vlot de 8,5 km naar Lost Lake. Nog best hard werken, want de trail lijkt vrij vlak, maar Lost Lake ligt toch 300 meter hoger dan de trailhead. Bij Lost Lake zijn we alleen en eten we wat fruit. Dan lopen we verder naar de brug over Rock Creek. Vlak voor de brug slaan we linksaf. De trail naar Black Canyon Lake. We volgen deze even, maar de trail is erg slecht onderhouden en verdwijnt na enige tijd helemaal. We stranden in een drassig gebied met hoge vegetatie, overal stroompjes en heel veel omgevallen bomen. Zelfs met de track in onze Garmin lukt het niet om het pad terug te vinden (als er al een pad is). Op een gegeven moment blijkt dat we een rondje hebben gelopen. We geven het op en lopen terug naar de brug en lunchen daar op een grote steen vlakbij de prachtige wilde rivier. Een mooi plekje!

Daarna lopen we weer terug naar de auto. Onderweg nog een stop bij Broadwater Lake. De wandeling is best mooi, maar geen topper. Het mooist zijn de gedeeltes waar je dicht langs de razende Rock Creek loopt. We kunnen elkaar niet verstaan, zoveel lawaai maakt het stromende water. We zijn rond 4 pm terug bij de auto en er staat ruim 20 km op de teller. We zijn sportief bezig!

Red Lodge

We rijden naar ons verblijf in Red Lodge, de Beartooth Hideway Inn, en worden heel plezierig ontvangen. We hebben een heerlijke grote kamer met alles erop en eraan. Wel weer lekker om wifi op de kamer te hebben.

We frissen ons wat op en gaan eten bij Foster & Logans Pub & Grill in Red Lodge. Chris neemt taco’s, ik de buffalo burger. Heerlijk na zo’n lange wandeling. Daarna lopen we de gezellige hoofdstraat heen en weer.

’s Avonds een beetje relaxen op de kamer.

Overnachting: Red Lodge, Beartooth Hideaway Inn

Foto's