Dag 20 / Lowman - Stanley

Stroomuitval

Vannacht is de stroom uitgevallen. We merkten het omdat de plafondventilator was gestopt. Vanmorgen is er nog steeds geen stroom. En lastiger, geen water uit de kraan. We ontbijten simpel: Raisin Bran met melk in een wegwerpbeker. Onze levensmiddelen zijn allemaal nog goed koud. Chris had gisteren nog een zak ijs gekocht.

Hike Sawtooth Lake

Al om zeven uur zijn we weer op pad. Het is een dik uur rijden naar de Iron Creek Trailhead vlakbij Stanley. We zijn er kwart over acht en starten de hike naar Sawtooth Lake. De eerste 5 kilometer zijn vrij gemakkelijk, door een mooi Douglasspar bos. Daarna gaat het wat meer omhoog met switchbacks. We komen na ruim 6 km bij Alpine Lake. We rusten hier uit op een grote steen en eten een tweede ontbijtje. We hebben brood, kaas, jam en fruit meegenomen.

Dan gaat de klim weer verder. Nog 2 km verder komen we bij een mooi meertje. We denken dat dit Sawtooth Lake is en rusten lekker uit aan de waterkant. Na enige tijd zeg ik dat ik een groter meer had verwacht. Ik kijk nog eens goed op de kaart in mijn Garmin. Ha ha, we zijn er nog niet! Het meer ligt een paar honderd meter verder.

We lopen nog een stuk door. En jawel, nu zijn we echt bij Sawtooth Lake. Een vrij groot meer met prachtige scherpe bergtoppen van de Sawtooth Mountains erachter. Ook hier blijven we een tijdje genieten aan de waterkant. Erg mooi hier!

Op de heenweg waren we nauwelijks anderen tegengekomen. Op de terugweg komen ons wel veel wandelaars tegemoet. Velen wandelen alleen. We maken af en toe een praatje.

We zijn rond half drie weer bij de auto. We hebben 17 km gelopen met een hoogteverschil van ruim 550 meter. Er staan een brandweerauto en ambulance op het parkeerterrein. Ze vragen ons of we wildfires hebben gezien. We rijden naar Stanley. Hier blijven we twee (dure) nachten. We hebben een heerlijke grote kamer. Luxe! We houden even rust op de kamer met een kop thee.

Stanley

Rond half zes delen we een pizza bij Papa Brunee’s, vlakbij ons hotel. Daarna nog even rond lopen en luisteren naar life music aan de overkant. Stanley is een heel klein toeristisch plaatsje. Veel blokhutten aan niet verharde straatjes.

Stanley Lake

We rijden ook nog even naar Stanley Lake ten noorden van Stanley. Prachtig meer!

Overnachting: Stanley High Country Inn

Foto's