Dag 04 / Dubois - Yellowstone

We rijden rond 7 uur weg bij de Lava Mountain Lodge. De eerste stop is Brooks Lake. Het meer is te bereiken via een onverharde weg van ca. 5 mijl. We zijn hier eerder geweest in 2016. Toen waren er bosbranden in de omgeving, waardoor het uitzicht niet helder was. Maar we vonden het een hele mooie plek, vandaar nu een tweede bezoek.

Brooks Lake

We lopen langs Brooks Lake richting Upper Brooks Lake. Een heel groen en ook vochtig gebied met indrukwekkende rotswanden aan weerszijden van de vallei. Heel veel bloemetjes en heel veel muggen. Het is hier prachtig, sereen. We kruisen veel waterstroompjes. Soms zijn er houten loopbruggen, soms keien waar we overheen lopen met hulp van onze wandelstokken. Na bijna 4 kilometer komen we bij een brede, diepe snelstromende beek. We kunnen niet verder zonder natte voeten te halen. We keren om. Niet veel later horen we onweer in de verte. Het zonnige weer slaat ineens om. Donkere luchten nu. We redden het niet om droog bij de auto aan te komen. Chris had geen regenjas meegenomen en is doorweekt.

Grand Teton

We rijden verder naar Grand Teton over de 26. Prachtige weg. Een aantal mijl voor Moran Junction doemen de pieken van Grand Teton voor ons op. Wat prachtig! Op de bergtoppen ligt nog erg veel sneeuw wat het extra mooi maakt. Bij Moran Junction kopen we een Nationale Parken Pas. En bij Oxbow Bend bewonderen we de spiegeling van de bergen in het water samen met een buslading aziatische toeristen.

De volgende stop is Jackson Lodge. Ze hebben een mooi terras met prachtig uitzicht op de vallei (Willow Flats), met daarachter Jackson Lake en daarachter de indrukwekkende besneeuwde bergen. In de vallei loopt een grote kudde elks. Een heerlijke plek voor een lekkere veggie wrap met beker thee. Daarna lopen we onder de lodge een paar kilometer over een pad langs de de ridge. Erg fraaie uitzichten. En er is helemaal niemand. Als we weer teruglopen zien we vlakbij de lodge een klein bordje. Oepsie... De trail was gesloten wegens ‘bear activity’.

Yellowstone

Yellowstone is het volgende reisdoel. Het is rustig bij de entrance. Het is rond 2 pm. Lekker vroeg nog en wat hebben we al veel moois gezien. We lopen een rondje in het Thumb Geyser Basin aan Lake Yellowstone. Leuk.

Bij de Old Faithful Lodge kunnen we gelijk inchecken. We krijgen een cabin toegewezen met uitzicht op de Old Faithful. We gaan vroeg eten en starten rond 6 pm een rondje door het geyser basin. Rustig op dit tijdstip en zo fascinerend, al die borrelende, bruisende geysers en pooltjes.

We lopen daarna nog even naar de Snow Lodge. Daar kunnen we een uurtje internet kopen om de kinderen een berichtje te sturen dat we de komende dagen slecht bereikbaar zijn.

Vlak voor zonsondergang loop ik alleen nog een klein rondje langs de geysers. Nu is er bijna niemand meer. We gaan op tijd slapen. Als ik nog even door het horregaas naar buiten kijk zie ik weer een uitbarsting van de Old Faithful. Timing, ha ha. Ik maak dan nog snel een lijstje met tijden van de volgende erupties op basis van deze. Ze zijn ca. 95 minuten na elkaar.

’s Nachts lopen we allebei nog een keer naar het toiletgebouw. We hebben geen badkamer in de cabin. Ik kijk op mijn lijstje en zie dat Old Faithful binnen 10 minuten gaat uitbarsten. Chris gaat weer slapen, ik blijf op het stoepje voor onze cabin even wachten. Fototoestelletje gereed, lange sluitertijd, steentje eronder zodat hij in een hoek staat richting de geyser. En ja hoor, daar gaat hij. Erg grappig om helemaal alleen, midden in de nacht onder een prachtige sterrenhemel het gespuit van deze beroemde geyser te beleven.

Overnachting: Yellowstone, Old Faithful Lodge, Cabin

Foto's