• header brush creek

Dag 01 / Amsterdam - Denver

We gaan weer. Heerlijk dat spannende gevoel voor een grote reis. Gisteren had ik al vrij en heb ik op mijn gemakje het huis wat opgeschoond en de spullen gepakt die we de laatste weken al zo'n beetje bij elkaar hadden verzameld. Ook check ik alvast in. We vliegen met Delta naar Denver en hebben een overstap in Salt Lake City. Bij het inchecken zie ik op de plattegrond nog twee stoelen vrij bij de nooduitgang. Bingo! Ze kosten 75 euro extra, maar extra beenruimte op zo'n lange vlucht is wel heel erg prettig. Chris is hier ook erg blij mee, want deze plaatsen hebben stroom. Zo kan hij nog wat werk afmaken in het vliegtuig en hoeft hij de laatste dag voor vertrek wat minder te stressen.

Lucas brengt ons naar Schiphol. We zijn er al om half zeven. De vlucht naar Salt Lake City vertrekt precies op tijd om tien voor tien. Een prettige vlucht met een groot entertainment aanbod en regelmatig wat eten en drinken. We landen om kwart over twaalf in Salt Lake City. Daar zijn we even zoet met immigrations, maar het is geen chaos, zoals vorig jaar in Chicago.

De vlucht naar Denver vertrekt pas om vijf uur. Bij de transferbalie vragen we of er een eerdere vlucht is. We kunnen nog mee met de vlucht van tien over twee. Naast ons zit een dame uit Denver. Ze is native american en we raken aan de praat. Tegen de tijd dat de vrouw op haar telefoon de foto's van al haar familieleden laat zien landen we alweer in Denver. Aan de voet van Rocky Mountain NP zien we vanuit het vliegtuig nog een flinke bosbrand woeden. We zien heel veel rook en de oranje gloed van de vlammen.

Bij Budget, waar het behoorlijk druk is, krijgen we een Kia Sportage mee en rond vijf uur zijn we bij de Microtel Inn. We hebben zelfs nog wat energie over. We herschikken de bagage en gaan nog een hapje eten bij Moonlight Dinner aan de overkant van de straat. Beroerd eten, maar wel gezellige rock en roll muziek.

Overnachting: Microtel Inn & Suites Denver

Wildlife: 3 konijnen en 1 prairiedog in de omgeving van het motel

Foto's