• header brush creek

Dag 20 / Silver Gate - Grand Teton

Yellowstone

We zijn weer vroeg wakker. Al om zeven uur zijn we ingepakt en verlaten we onze leuke cabin in Silver Gate. De reis gaat vandaag naar Colter Bay Village in Grand Teton NP. We rijden eerst weer door Lamar Valley. Geen beren deze keer, maar wel twee pronghorns. En weer enorm veel bisons met kleintjes, ook op de weg. Sommigen blijven minuten lang stokstijf voor je auto staan. Zo van 'we staken vandaag'. Ze kijken je wat meewarig aan en snuffelen op de grond, verbaasd dat asfalt niet eetbaar is. Het schiet voor geen meter op, maar ik vind het fantastisch. Het enige voertuig wat de dieren in beweging brengt is een motor. Als die flink gas geeft en lawaai maakt springen ze weg. Wel ongecontroleerd, dus de meeste motoren houden eerbiedig afstand.

Wolven

Na Lamar Valley rijden we via de oostzijde van het park naar de south entrance. Vlakbij Canyon Village staat een elk langs de weg. En even verder in Hayden Valley zijn er weer de nodige bison jams. We zien een groep spotters met kijkers op statieven langs de weg en stoppen om te vragen wat ze zien. Een erg aardige man uit Ohio geeft ons uitleg. Er is een groep wolven. De volwassenen laten zich niet zien, maar de pups zijn nog zo speels, dat ze volgens de man af en toe te voorschijn komen. Zodra hij er eentje ziet laat hij ons kijken. De man geeft zelfs aan hoe ik de kijker scherp kan stellen voor mijn verziende ogen. Wat geweldig! Ik had nog nooit eerder een wolf in de natuur gezien. Het is een mooie grijs-wit-zwarte wolf. Met het blote oog zie ik hem nauwelijks, voor een foto is hij te ver weg.

We zijn rond een uur of tien bij Grant Village en drinken daar thee met wat lekkers in de general store. Daarna verlaten we Yellowstone. We hebben weer enorm van dit bijzondere park genoten.

Grand Teton: Hike Hermitage Point

Rond het middaguur zijn we in Colter Bay Village in Grand Teton NP. We halen eerst een kaart en wat foldertjes bij het Visitor Center. Daarna doen we de wandeling naar Hermitage Point via Heron Pond en Swan Lake. We nemen de lunch mee in de rugzak voor onderweg. Het is een mooie wandeling. Soms wat langere gedeeltes door bos, maar we wandelen ook vaak door open gebieden of langs water met de prachtige bergtoppen van Grand Teton als decor. We zien vier pelikanen sierlijk komen aanvliegen. Ze landen tegelijk in Jackson Lake. Synchroonvliegen heet dat. Gisteren hadden we al twee pelicanen zien synchroonzwemmen. Terug bij de auto hebben we bijna 17 km gelopen volgens de wandel gps.

Colter Bay Village

We kunnen inmiddels in onze cabin die we voor twee nachten hebben gereserveerd. Deze robuuste, sfeervolle, houten blokhutten met rood-wit geblokte gordijntjes zijn heel ruim van binnen en hebben een eigen wc en douche. Ze staan verspreid in het bos.

's Avonds eten we wat eenvoudigs in het cafetaria van Colter Bay Village. Er is daar wifi, dus we kunnen ook even internetten en lezen wat er in de wereld gebeurd. We gaan zo op in de natuur dat de actualiteit aan ons voorbij gaat.

Overnachting: Colter Bay Village

Wildlife: 2 pronghorns, 1 elk, 1 deer, 1 wolf, 5 pelicanen

Weer: zonnig, weinig wind, max. 28C

Foto's