• header brush creek

Dag 03 / Buena Vista - Crested Butte

Colorado op zijn best. Dat is heel kort de samenvatting van deze dag. De iets minder korte versie: hoge bergen, besneeuwde toppen, wilde riviertjes, idyllische meertjes, groene weides en valleien, bloemen, naaldbomen, aspen en gezellige plaatsjes.

We starten de dag om half zeven met een ontbijtje in het Super 8 Motel van Buena Vista. De assistent manager die ons gisteren ontving is ook nu weer van de partij. We vinden hem heel zorgzaam en betrokken. Continu in de weer om alles bij te vullen en assistentie te verlenen. Hij komt op een gegeven moment zelfs met een nieuwe pot pindakaas bij ons aan, bang dat we niet genoeg keus hebben.

Cottonwood Pass / Hike Lost Lake

Om half acht verlaten we Buena Vista. We rijden 20 mijl naar de trailhead van Lost Lake aan de Cottonwood Pass. Het is ruim 2,5 km wandelen (one way) naar Lost Lake op 3600 meter hoogte. We lopen eerst omhoog, dan weer omlaag en ten slotte weer omhoog. Het is een prachtige wandeling door subalpine meadows met struikgewas en af en toe een stukje bos. We passeren ook een ander meer. We eten wat druiven aan de oever van het mooie Lost Lake (we zijn er alleen) en lopen daarna nog een stukje verder langs het meer. Veel bloemen.

Als we weer terug zijn bij de parkeerstrook lopen we ook nog een stuk van de trail aan de andere zijde van de weg. Deze loopt naar beneden en komt uit op een grote meadow waar een andere hiker een moose had gezien. Wie weet is de moose er nog. Maar dat is niet het geval. Terug bij de auto hebben we 6 km gelopen. Het lopen op deze hoogte gaat al makkelijker dan gisteren.

Taylor Park Reservoir / Taylor River

We rijden weer verder over de schitterende Cottonwood Pass. Op het hoogste punt (3700 m) maken we een korte stop. Mooie uitzichten! Als we weer verder rijden is de weg onverhard (goed te doen met onze huurauto) tot aan Taylor Park Reservoir, een groot en mooi gelegen ongerept stuwmeer. De rest van de pas is weer geasfalteerd en voert langs de snelstromende Taylor River, waar we veel vissers zien.

Crested Butte / Brush Creek Trail

Ons einddoel van vandaag is het plaatsje Crested Butte waar we drie nachten blijven. Maar eerst nog een wandeling. Vlak voor Crested Butte slaan we rechtsaf de Brush Creek Road in. Na 2,5 mijl parkeren we, om kwart over een, de auto bij de trailhead voor de wandeling langs Brush Creek. Een wandeling op 2700 m hoogte over een oud karrepad. Crested Butte wordt wel de Wildflower Capital van Colorado genoemd en de Brush Creek Trail maakt dat helemaal waar. Wat een fantastische wandeling. Schitterende vergezichten over de frisgroene vallei met de slingerende Brush Creek, mooie bergtoppen op de achtergrond en hellingen vol met bloemen. Vooral veel zonnebloemen en lupine, geel met blauw. We lopen tot het pad eindigt bij een zijtak van Brush Creek en weer terug (ruim 7 km). Puur genieten.

Na deze mooie wandeling rijden we naar Cristiana Guesthaus in Crested Butte. We hebben hier ook gelogeerd in 2014. We krijgen toevallig weer precies dezelfde kamer. Heel vertrouwd. In de lobby drinken we thee met zelfgebakken koekjes. Daarna wat uitrusten, opfrissen en pizza eten bij de Birick Oven Pizzeria in de gezellige hoofdstraat, op loopafstand van ons verblijf.

Overnachting: Cristiana Guesthaus

Wildlife: 1 hert en 1 marmot (de chipmunks, squirrels en vogeltjes laat ik achterwege)

Weer: zonnig en fris (max. 21 C), veel wind

Foto's