• header brush creek

Dag 16 / Yellowstone

We hebben goed geslapen in onze frontier cabin. We lopen naar de Old Faithful Lodge voor een ontbijtje. Dat valt tegen. Ze verkopen van die voorgesmeerde, gekoelde broodjes. Koud en droog zo vroeg in de morgen. Dat doen we morgen anders.

Hike Shoshone Geyser Basin

Vandaag willen we een hele ambitieuze hike doen. De hike naar Shoshone Geyser Basin en Shoshone Lake. De hike begint bij de trailhead van de Lonestar Geyser. Het is maar een klein stukje rijden vanaf de Old Faithful Lodge.

We beginnen iets voor acht. Het is erg koud. Maar een paar graden boven nul zo vroeg in de morgen. We lopen eerst langs de Firehole River. Het pad is verhard. Het deel naar Lonestar Geyser is een fietspad. Na ruim 2 kilometer lopen ziet Chris een moeder moose met een kleintje in het struikgewas. Ze gaan er snel vandoor, maar we hebben er toch nog een fotootje van kunnen maken. Erg leuk.

De Lonestar Geyser ziet er indrukwekkend uit. De erupties zijn niet zo vaak, dus het is geluk hebben. Dat hebben we nu niet. We lopen verder. Als we een kilometer verder zijn lopen we door een klein thermisch gebiedje. We zien wat stoom, we ruiken waterstofsulfide en je hoort de aarde diep borrelen en rommelen. Vooral het laatste vind ik heel grappig. Er zijn veel kleinere diepe gaten in de grond, zelfs vlak langs het pad. Erg goed uitkijken dat je er niet per ongeluk in stapt. Een leuk gebiedje. Bezoekers van de Lonestar Geyser zouden beslist een kilometertje verder moeten lopen om dit mee te pakken.

De hike gaat door een mooi, rustig gebied. De Firehole River is nooit ver weg en er bloeien veel bloemetjes, o.a. gentiaan, campanula en paintbrush. Na 7 kilometer duiken we een dichter bos in. Enkele kilometers verder wordt het bos minder dik en komen we bij de Shoshone Creek, die we ook een paar keer kruisen. Mooi hier en een goed leefgebied voor moose denken we. Maar ze laten zich niet meer zien.

Na 14 kilometer bereiken we het grote Shoshone Geyser Basin. Waarschuwingsborden manen ons op de trail te blijven. Dat doen we ook, want het gebied ziet er fragiel uit. Veel stoom, veel hot springs en bubbelende gaten en ook wat geisers. Er is er een die iedere twee minuten uitbarst. Erg aardig, want na zo'n lange wandeling is het leuk om een geiser uitbarsting te zien. We lopen een tijdje rond in dit gebied. We zijn er helemaal alleen en er zijn hier geen boardwalks. Genieten!

Daarna wandelen we via een zijtrail naar Shoshone Lake. We passeren eerst een serie bear boxes, daarna komen we op een strandje. Prachtig het grote meer helemaal voor onszelf. In de verte zien we een hert. We maken ook nog een selfie van ons twee met de zelfontspanner. We lijken wel verstekelingen op een onbewoond eiland.

Het is een leuke hike in dit rustige deel van Yellowstone. We komen nauwelijks anderen tegen. Slechts een viertal groepjes backpackers.

Om half twee ondernemen we de terugtocht. Als we weer bij Lonestar Geyser komen zien we wat andere mensen. We blijken de eruptie net te hebben gemist. De laatste kilometers van zo'n lange hike als vandaag (30,5 km) zijn als gewoonlijk best zwaar. Maar eenmaal bij de auto (half zes) herstellen we snel.

We frissen ons op in de cabin. Daarna eten in de Lodge (matig, maar wel een sfeervolle ambiance). Vervolgens wat internetten bij de buren (de Snowlodge), een van de weinige plekken met wifi in Yellowstone.

Overnachting: Old Faithful Lodge, Frontier Cabin

Wildlife: 2 moose, 1 hert, 1 blue heron?

Weer: weinig wind, zonnig, max. 23C

Foto's