• header brush creek

Dag 02 / Denver - Buena Vista

We zijn gisteren rond acht uur in slaap gevallen. De eerste paar uurtjes slapen we goed, maar daarna zijn we regelmatig wakker. Bovendien heb ik hoofdpijn en zelfs een keer flink kramp in mijn been. Het zijn de ongemakken na een lange vliegreis en gaan meestal de volgende dag wel weer over. Chris heeft er minder last van.

In de Microtel Inn kun je al heel vroeg ontbijten en rond vijf uur gaan we naar de ontbijtzaal. Er zijn al meerdere mensen. We vertrekken rond half zes en rijden eerst naar de Walmart in Evergreen. We hebben een boodschappenlijstje gemaakt bij het ontbijt wat we netjes afwerken.

Guanella Pass

Dan rijden we over de Interstate via het plaatsje Georgetown naar de Guanella Pass. Deze scenic byway verbindt de plaatsen Georgetown en Grant en is pas twee weken geleden officieel geopend. De pas bestaat al veel langer, maar was maar gedeeltelijk geasfalteerd. Nu is de hele weg verhard en heeft Colorado er weer een hele mooie route bij.

Silver Dollar Lake Trail / Naylor Lake

Om een beetje aan de hoogte te wennen heb ik een hike uitgezocht met de trailhead aan de Guanella Pass (Silver Dollar Lake Trail). Het hoogteverschil is 'maar' 300 meter en de totale lengte heen en weer ruim 10 km. Makkie. Niet dus! De hike start op 3300 meter hoogte. Het begin gaat nog prima, ondanks dat het gelijk flink omhoog gaat. Maar na een paar kilometer valt het me heel zwaar. De omgeving is wel helemaal fantastisch. Er bloeien heel veel bloemen en als we boven de boomgrens uitkomen ligt er een prachtig meer onder ons (Naylor Lake) en zijn we omringd door prachtige bergtoppen. Heel fraai! We nemen uitzonderlijk veel rustpauzes, maar dat helpt niet tegen de weer opkomende hoofdpijn. Als we 3600 meter hoog zijn laten we het laatste stukje van de trail voor wat het is en keren weer om.. Naar beneden gaat makkelijker.

Ik heb onlangs een documentaire gezien over de beklimming van de Mount Everest en vertel Chris dat we een beetje dezelfde tactiek hanteren. Iedere dag wat hoger klimmen dan je aankan om daarna op een lagere hoogte te slapen. Met deze zigzag beweging halen ze uiteindelijk de top. De meesten dan. Bij ons valt nog te bezien of het werkt. We slapen in ieder geval een stuk lager, namelijk in het plaatsje Buena Vista op 2400 meter hoogte.

Om daar te komen rijden we het vervolg van de zeer mooie Guanella Pass. Op het hoogste punt stappen we nog heel even uit. Daarna rijden we door South Park, een enorme graslandvlakte op 3000 meter hoogte. We hebben hier ook in 2009 gereden, maar toen de andere kant op. Vandaag vind ik het veel indrukwekkender. Het gras is erg groen (veel ranches) en de besneeuwde bergtoppen achter de vlakte zorgen voor een fraai plaatje.

Buena Vista 

We zijn om drie uur in Buena Vista en rijden eerst even rond in het drukke, rommelige plaatsje. We maken gelijk een reservering voor het avondeten bij Eddyline Restaurant. Het gooit hoge ogen op Tripadvisor en na de slechte maaltijd gisteren willen we vandaag weer lekker eten.

Dan checken we in bij het Super 8 Motel. We worden zeer vriendelijk ontvangen. De man zegt dat we een super deal hebben. Blijkbaar heb ik net gereserveerd toen er een foutje was geslopen in de prijzen op de website. We houden even rust op de kamer. Daarna lekker eten en nog een wandeling langs de Arkansas River in het mooi aangelegde Buena Vista River Park.

Overnachting: Super 8 Buena Vista

Wildlife: 3 herten langs de interstate, 2 dode herten op de interstate

Weer: zonnig, max 28 C

Foto's